bios pili çöp oluyor?Aynısı başıma geldi çok sürüm alta çevirip down yaparsanız bios pili çöp oluyor o yüzden bilgisayarcıya götür değiştirsinler
götürmeden önce çıkar tak yap şansını dene
cmos reset at düzelmezse anakartında flashback varmı ona bak varsa belki bi ihtimal düzelebilirankarat gigabyte b450m s2h
bios alt sürümüne güncelledim pc açılmıyor kasa çalışıyor ekranda ne boot ne windows hiç bir şey yok sadece kasa çalışıyor
brick oluyor cünkübios pili çöp oluyor?
why
Bios pili çöp oluyor? Bu lafı anlamadım. Ne demek bu tam olarak?Aynısı başıma geldi çok sürüm alta çevirip down yaparsanız bios pili çöp oluyor o yüzden bilgisayarcıya götür değiştirsinler
götürmeden önce çıkar tak yap şansını dene
brick oluyor cünkü
Hocam bios pilinden olduğunu düşünmüyorum ben. Onu şu şekilde yapabilirsiniz Gigabyte.com sitesinden eski sürüm bios güncellemesini indirmeniz lazım. Eğer orada yoksa eski tarihli sayfalara göz atmanız lazım. Bulduktan sonra güncelleme yapılabilir. Veya Arkadaşın dediği yöntem denenmeliBios pili çöp oluyor? Bu lafı anlamadım. Ne demek bu tam olarak?
Benim de başıma geldi; TPM/Secure Boot yüzünden soft brick oldu. Anakartım B650M S2H rev1.0
Arkadaş BIOS sürümünü düşürdüğü için CPU'suna desteklenmeyen bir sürümü yüklemiş olabilir veya yanlış BIOS düşürme yaptığı için soft brick olmuş olabilir.
Arkadaşın yapacağı şeyler şunlar:
Q-flash ile BIOS update yapmak.
Bu ikisi (CLR_CMOS ve BIOS pilini sök tak) büyük ihtimalle işe yaramayacak çünkü soft brick olmuş.