Bios Guncelledi̇m Pc Açilmiyor

Suki

Diamond Üye
İletişim
ankarat gigabyte b450m s2h

bios alt sürümüne güncelledim pc açılmıyor kasa çalışıyor ekranda ne boot ne windows hiç bir şey yok sadece kasa çalışıyor

Aynısı başıma geldi çok sürüm alta çevirip down yaparsanız bios pili çöp oluyor o yüzden bilgisayarcıya götür değiştirsinler
götürmeden önce çıkar tak yap şansını dene

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Aynısı başıma geldi çok sürüm alta çevirip down yaparsanız bios pili çöp oluyor o yüzden bilgisayarcıya götür değiştirsinler
bios pili çöp oluyor?

why

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Bios pili tak başlat tuşuna 1 2 kere bas bios reslesin sonra geri tak eğer olmaz ise yeni bios yazdırmak zorundasın ch341a alıp kendin yapabilirsin 400 lira gibi bi fiyatı var istemiyorsan git bilgisayarcıya rahat 300 alır zaten bir format 150 lira sana tavsiyem 1. Yöntem olmazsa youtubea ch341a bios programer yaz tutorial izle yapabilirim diye düşünüyorsan yap hem elinde bios programmer kalır bi arkadaşının bios silindiği zaman yardımı olur

ankarat gigabyte b450m s2h

bios alt sürümüne güncelledim pc açılmıyor kasa çalışıyor ekranda ne boot ne windows hiç bir şey yok sadece kasa çalışıyor
cmos reset at düzelmezse anakartında flashback varmı ona bak varsa belki bi ihtimal düzelebilir

merhabalar hocam biosunuz kompleden gitti büyük ihtimalle yeni bios yazdırmanız gerek fiyat geçen sene 900 tl ye yaptırdıydım garantisi varsa sanki elektrik gitmiş gibi anlatın çözüm sağlarlar

brick oluyor cünkü
Bios pili çöp oluyor? Bu lafı anlamadım. Ne demek bu tam olarak?
Benim de başıma geldi; TPM/Secure Boot yüzünden soft brick oldu. Anakartım B650M S2H rev1.0

Arkadaş BIOS sürümünü düşürdüğü için CPU'suna desteklenmeyen bir sürümü yüklemiş olabilir veya yanlış BIOS düşürme yaptığı için soft brick olmuş olabilir.

Arkadaşın yapacağı şeyler şunlar:
Q-flash ile BIOS update yapmak.
Bu ikisi (CLR_CMOS ve BIOS pilini sök tak) büyük ihtimalle işe yaramayacak çünkü soft brick olmuş.

Bios pili çöp oluyor? Bu lafı anlamadım. Ne demek bu tam olarak?
Benim de başıma geldi; TPM/Secure Boot yüzünden soft brick oldu. Anakartım B650M S2H rev1.0

Arkadaş BIOS sürümünü düşürdüğü için CPU'suna desteklenmeyen bir sürümü yüklemiş olabilir veya yanlış BIOS düşürme yaptığı için soft brick olmuş olabilir.

Arkadaşın yapacağı şeyler şunlar:
Q-flash ile BIOS update yapmak.
Bu ikisi (CLR_CMOS ve BIOS pilini sök tak) büyük ihtimalle işe yaramayacak çünkü soft brick olmuş.
Hocam bios pilinden olduğunu düşünmüyorum ben. Onu şu şekilde yapabilirsiniz Gigabyte.com sitesinden eski sürüm bios güncellemesini indirmeniz lazım. Eğer orada yoksa eski tarihli sayfalara göz atmanız lazım. Bulduktan sonra güncelleme yapılabilir. Veya Arkadaşın dediği yöntem denenmeli

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt