ozer351
Platinum Üye
ghat gpt ye sorduğum zaman binomo sinyal botunun öğreticisini yapıyor fakat kodlama olarak python kullanılıyor fakat bu konuda bilgim olmadığı için yardımcı olabilecek biri var mı eğer olursa forum için 10 da 10 bi kazanç kapısı olur
Binomo gibi ikili opsiyon ticareti platformlarında sinyal botu kullanmak, ticaretin otomatikleştirilmesini sağlar. Ancak, bunun yasal, etik ve güvenli bir şekilde yapılması çok önemlidir. Burada, bir Binomo sinyal botu yaratmak için temel adımları anlatan bir öğretici hazırlayacağım. Bu öğretici, eğitim amaçlı olacak ve geliştireceğiniz botların yasalara ve platformun kullanım şartlarına uygun olması gerektiğini unutmamalısınız.
İkili opsiyon ticareti yaparken otomatikleştirilmiş ticaret botları geliştirmek için genellikle Python dili kullanılmaktadır. Aşağıda, bir sinyal botunun temel yapısının nasıl kurulacağına dair basit bir rehber sunacağım.
Bu basit örnekte:
Örnek olarak, Selenium kullanarak bir işlem gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunu sadece yasal platformlarda ve yasal izinlerle yapmak önemlidir:
Risk yönetimi için:
Binomo gibi ikili opsiyon ticareti platformlarında sinyal botu kullanmak, ticaretin otomatikleştirilmesini sağlar. Ancak, bunun yasal, etik ve güvenli bir şekilde yapılması çok önemlidir. Burada, bir Binomo sinyal botu yaratmak için temel adımları anlatan bir öğretici hazırlayacağım. Bu öğretici, eğitim amaçlı olacak ve geliştireceğiniz botların yasalara ve platformun kullanım şartlarına uygun olması gerektiğini unutmamalısınız.
İkili opsiyon ticareti yaparken otomatikleştirilmiş ticaret botları geliştirmek için genellikle Python dili kullanılmaktadır. Aşağıda, bir sinyal botunun temel yapısının nasıl kurulacağına dair basit bir rehber sunacağım.
1. Temel Araçlar ve Kütüphaneler
Öncelikle, Python dili ile ticaret botu yazabilmek için bazı temel kütüphaneleri yüklemeniz gerekecek.- Python (En son sürümü indirip kurun:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir)
- Pip (Python paket yöneticisi)
- Pandas: Veri işleme için
- Numpy: Matematiksel hesaplamalar için
- TA-Lib: Teknik analiz kütüphanesi
- Requests veya Selenium: Web verisi çekme (Web scraping) için
2. Python Ortamını Kurma
Öncelikle, bilgisayarınızda Python yüklü olmalıdır. Python'u kurduktan sonra gerekli kütüphaneleri yükleyebilirsiniz:
Kod:
pip install pandas numpy talib requests selenium
3. Temel Sinyal Üretme Stratejisi
Bir ticaret botunun ana işlevi, sinyalleri oluşturmak ve işlem kararları almak olacaktır. Bu örnekte, Basit Hareketli Ortalama (SMA) ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) kullanarak alım ve satım sinyalleri oluşturacağız.Adım 1: Veri Toplama
Binomo'da işlem yaparken, genellikle bir API aracılığıyla veri çekmeniz gerekir. Ancak, doğrudan Binomo'nun API'sine erişim olmadığından, bazı durumlarda web scraping kullanarak piyasa verilerini çekebilirsiniz. Bunun için Selenium veya requests gibi araçlar kullanabilirsiniz. Ancak, unutmayın ki bu tür işlemler, Binomo'nun kullanım şartlarına aykırı olabilir ve dikkatle yapılmalıdır.Adım 2: Verileri İşleme ve Teknik Göstergeler Hesaplama
Aşağıda, basit bir RSI ve SMA hesaplama örneği yer alıyor:
Kod:
import pandas as pd
import numpy as np
import talib
# Örnek veri: fiyatlar
data = pd.read_csv('piyasa_verisi.csv')
# SMA hesaplama (20 günlük basit hareketli ortalama)
data['SMA20'] = talib.SMA(data['Close'], timeperiod=20)
# RSI hesaplama (14 günlük RSI)
data['RSI14'] = talib.RSI(data['Close'], timeperiod=14)
# Al/Sat sinyalleri üretme
data['Signal'] = 0 # Başlangıçta sinyal yok
data.loc[(data['RSI14'] < 30) & (data['Close'] > data['SMA20']), 'Signal'] = 1 # Al sinyali
data.loc[(data['RSI14'] > 70) & (data['Close'] < data['SMA20']), 'Signal'] = -1 # Sat sinyali
# Sonuçları gözlemleme
print(data.tail())
Bu basit örnekte:
- RSI (Relative Strength Index) 30'un altında olduğunda alım, 70'in üzerinde olduğunda satım sinyali verir.
- SMA (Simple Moving Average) göstergesi de fiyatın yukarı ya da aşağı yönlü hareketini kontrol etmek için kullanılır.
Adım 3: İşlem Gerçekleştirme
Bir sinyal botu genellikle API aracılığıyla işlem yapar. Ancak, Binomo'nun resmi bir API'si olmadığı için, genellikle Selenium kullanarak tarayıcı üzerinden işlem yapılır. Bu, botun Binance veya başka bir platformla işlem yapmasını sağlayacak şekilde kodlanabilir. Ancak, bu tür bir işlem botu yazmak dikkatli olunması gereken bir iştir ve platformun kullanım şartlarını ihlal edebilir.Örnek olarak, Selenium kullanarak bir işlem gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunu sadece yasal platformlarda ve yasal izinlerle yapmak önemlidir:
Kod:
from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.common.keys import Keys
import time
# Webdriver'ı başlat
driver = webdriver.Chrome()
# Binomo'nun giriş sayfasına git
driver.get("https://www.binomo.com")
# Giriş yapmak için gerekli alanları bulup doldurun
username = driver.find_element_by_name('username')
password = driver.find_element_by_name('password')
username.send_keys('KullanıcıAdınız')
password.send_keys('Şifreniz')
password.send_keys(Keys.RETURN)
# Sayfa yüklenene kadar bekle
time.sleep(5)
# İşlem yapacak butona tıklamak
buy_button = driver.find_element_by_id("buy_button_id")
sell_button = driver.find_element_by_id("sell_button_id")
# Eğer alım sinyali varsa, alım işlemi yap
if data['Signal'].iloc[-1] == 1:
buy_button.click()
# Eğer satım sinyali varsa, satım işlemi yap
elif data['Signal'].iloc[-1] == -1:
sell_button.click()
# İşlemi bitir
time.sleep(3)
driver.quit()
4. Risk Yönetimi ve Strateji
Bir ticaret botunun en önemli kısmı risk yönetimidir. Botlar yalnızca teknik analiz sinyalleriyle işlem yapar, ancak piyasa değişkenliği ve duygusal kararlar gibi faktörler her zaman dikkate alınmalıdır.Risk yönetimi için:
- Stop-Loss (kayıpları sınırlamak)
- Take-Profit (kâr alım seviyesi)
- Lot büyüklüğü (işlem başına yatırılacak tutarın belirlenmesi)
5. Sonuç
Bu basit öğretici, Binomo için bir sinyal botu oluşturmanın temel adımlarını anlatmaktadır. Ancak, gerçek bir ticaret botu oluştururken, etik ve yasal sınırlar içinde kalmak önemlidir. Ticaret botları, ciddi kayıplara yol açabileceği için dikkatli ve bilinçli kullanılmalıdır.
Son düzenleme: