Çözüldü Bilgisayar hakkında soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ZeroF

Gold Üye
hocamlar selamlar 🖖 anlayanlar için bir bilgisayar topluyorum şöyle birşey buldum düzenledim bi bakarmısınız? Özellikler bunlar

Çözüm
hocamlar selamlar 🖖 anlayanlar için bir bilgisayar topluyorum şöyle birşey buldum düzenledim bi bakarmısınız? Özellikler bunlar

Rampage'in hiçbir ürününü almanı tavsiye etmem. Sıvı soğutmada: "NZXT, MSI, Cooler Master, ARCTIC Liquid Freezer serisi ve Lian Li GALAHAD serisi"; "kule tipi hava soğutma istiyorsan da NOCTUA" markasından şaşma. GoodRam ürünlerini itopya getirmiş bulunmakta evet ama çok iyi değiller maalesef ki seçmiş olduğun ürünün test değerleri dahi vadettiği değerler ile aynı değil. O yüzden SSD'de uzun ömürlü olmasını istiyorsan "Samsung PRO" serisinden şaşma. Samsung EVO serisi de iyidir özellikle sırf oyun oynayan biriysen. Kingston'ın da belli SSD leri...
güzel olmuş, fiyatları düzgünce karşılaştır bazen itopya parçaları normal fiyatından fazla fiyata satabiliyor

Başka sitelerden de aynı özellikleri dene. Bazen fiyatlar arasında fark olabiliyor

güzel pc itopya normalde kendin toplarsan daha pahalı oluyor ama hazır sistemler daha uygun oluyor diye biliyorum arkadaşım bu sisteme benzer birşey aldı memnun itopyadan alıcaksan fikrini değiştirme bence

güzel pc itopya normalde kendin toplarsan daha pahalı oluyor ama hazır sistemler daha uygun oluyor diye biliyorum arkadaşım bu sisteme benzer birşey aldı memnun itopyadan alıcaksan fikrini değiştirme bence
Evet şuanki kullandığım bilgisayarı bile buradan aldım yine sistem yenilemeyi düşünüyorum buranın hazır sistemleri gerçekten baya uyguna geliyor parça parça toplamaktansa.

parçalar güzel fakat tek bi yere bakıp alma derim gerekirse tek tek tpla al belki daha uyguna gelebilir

Rampage'in hiçbir ürününü almanı tavsiye etmem. Sıvı soğutmada: "NZXT, MSI, Cooler Master, ARCTIC Liquid Freezer serisi ve Lian Li GALAHAD serisi"; "kule tipi hava soğutma istiyorsan da NOCTUA" markasından şaşma. GoodRam ürünlerini itopya getirmiş bulunmakta evet ama çok iyi değiller maalesef ki seçmiş olduğun ürünün test değerleri dahi vadettiği değerler ile aynı değil. O yüzden SSD'de uzun ömürlü olmasını istiyorsan "Samsung PRO" serisinden şaşma. Samsung EVO serisi de iyidir özellikle sırf oyun oynayan biriysen. Kingston'ın da belli SSD leri yine kalitelidir. RAM seçiminde ise önemli olan "CL" değeridir. O yüzden seçmiş olduğun RAM i "GSKILL 32GB (2X16GB) Flare X5 6000MHz CL30 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram" ile değiştirmeni öneririm. CL değeri ne kadar düşükse ve AMD EXPO sertifikalı ise o kadar iyidir.

Seçmiş olduğun sisteme baktığımda SSD ni alternatif olarak "Corsair MP600 PRO NH 1TB PCIe 4.0 (Gen 4) x4 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5700MB Yazma)" seçtim. RAM kitini ise üstte belirttiğim AMD EXPO sertifikalı "GSKILL 32GB (2X16GB) Flare X5 6000MHz CL30 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram" ile değiştirdim. Sıvı soğutmanda değişikliğe gitmediğim halde "43.307 TL" civarında bir fiyata tekabül etti. Her ne kadar Rampage tavsiye etmesem de hazır sistem olduğu için ve bütçeni aşmaması açısından şuan için sanırım fiyat seni zorlamazsa bu haliyle alabilirsin. Henüz almadıysan eğer lütfen yorum olarak belirt, başka uygun sitelerden hazır sistem olarak seçim sağlayabiliriz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt