12 Temmuz ile Gelen VAN5 > VAN152 nasıl aşılır? Sistem nasıl işler?

Bu konuda son 2 günde yaklaşık 10 tane konu açılmış.
Ve herkes aynı şeyi söylüyor.
Sorun Şu:

Val5 (gecikmeli delay ban) = Bazen 2 round sonunda bazen 1 günün sonunda bazen şanslı iseniz 3-4 gün sonunda ban atıyor. hile kullananlar report banı ya da spooferlerinden kaynaklı olduğunu düşünselerde bu delay banın ne zaman geleceği belli olmuyor. Bugün hile kullanan bir oyuncunun rage oynayışda 4-5 gün , legit oynayışta 10-15 gün ban yememesi lazım. Eğer hile kullandığınız zaman 1.günün sonunda ban yiyorsanız sorun hilenizde ya da oynayış tarzınızda değil, sisteminizde delay ban mevcut ve vanguard belirli aralıklarla (24 saat durmaksızın tarama yapamıyor çünkü serverleri yorup oyun deneyimini kısıyor ve oyunda sürekli bi kasma donma oluyor bunu göze alamıyorlar) yaptığı taramalarda delay ban olanlar çat diye yakalanıyor. Bazı sistemlerde delay ban taramalardan kaçabiliyor ancak kapsamlı taramalarda (2-3 gün sonundaki ban) yakalanıyor ve yine ban yiyor. Ban yediğinde otomatik VAN152 yi de beraberinde getiriyor vanguard ve elektrik gitmesin diye dua ettiğimiz o 10 saniyelik bios up down yapmak mecburiyetyinde kalıyoruz.

VAN152 (Anakart Banı) = Anakartın o sırada geçici serialine ban atıyor ve oyuna ban yememiş bir hesaptan bile girmemize müsade etmiyor.

Bu güncel sorun şu ki son gelen patch ile vanguard tüm sistem dosyalarını (Bunlar genellikle bilgisayar ilk açılır açılmaz ya da windows kurulumu sırasında windowsun açtığı 100 mb ancak 95 mb ının dolu olduğunu gördüğümüz kurulum kısmındaki temporary ve primary kısmında bekleyen dosyalar. Vanguard bunları oto çekiyor. Sisteminde delay olan kullanıcıları VAN152 ye çevirmişler. Bu sorunu genellikle yaşayanlar

stock bios,
inyside bios,
hp dell gibi markaların kullandığı basit arayüzlü american megatrends bioslar,
asus a320,
msi a320-m-a pro,
msi k serisi,
asus prime b450 k versiyonu
Gigabyte H510
Monster Tulpar Serisi v5 ve sonrası
Monster Abra Serisi a5 v17.2

Sebebi nedir? Sebebi şu ki bu anakartlar bios pili olmasa dahi saklı bir şekilde tutabildikleri bir chipsete sahipler ve bu chipsetten windows setup kısmına geçer geçmez mevcut durumda kapalı olsa dahi tpm dosyalarına önceki versiyonları aktaran bir yazılıma sahip. Aynı zamanda monster laptoplardabios up down yapsak bile van152 kalkmamasının da başlıca sebebi.
Şimdi artık valorant val5 leri van152 olarak görecek şekilde monsterin bu teknolojisini kullanan biosların tamamına uyguluyor. Ve sistemde val5 varsa 2-3 gün beklemeksizin van152 hatası ile sizi karşılıyor.
Bios up down yapsanız bile sorun çözülmüyor.

SORUNUN ÇÖZÜMÜNE GELECEK OLURSAK.

1. ÇÖZÜM. ANAKARTI BRİCK YAPIP KURTARMAK (DİKKAT BU ÇÖZÜM SADECE FLASHBACK TEKNOLOJİSİNE SAHİP OLAN KARTLAR İÇİNDİR. DİKKAT DİYORUM BAKIN TEKRAR DİKKAT DİYORUM. BİOS FLASHBACK YOKSA VE BUNU YAPARSANIZ ANAKARTINIZ ÇÖP OLUR. FİŞİ YÜZDE 50 SEVİYELERİNDE ÇEKERSENİZ BRİCK OLACAKTIR. BU KONUDA TECRÜBENİZ YOKSA SAKIN AMA SAKIN DENEMEYİN . BİOS FLASHBACK BİLMİYORSANIZ, BU KONUDA DENEYİME SAHİP DEĞİLSENİZ BU ÇÖZÜMDEN UZAK DURUN. ANAKARTINIZ BOZULURSA HERHANGİ BİR MESULİYET KABUL ETMİYORUM.)

Bios Flashback nedir?
Anakart brick olduğunda yani bios güncelleme sırasında elektrik giderse bir şeyler ters gider ve anakart çalışmaz hale gelirse, biosa girmeden bios yüklemenize olanak sağlayan bir teknolojidir.

Bios yüklemesi sırasında bilgisayarınızın fişini çekin ve bilgisayarı açılamaz hale getirin.
Bios Pilini çıkarıp 5 saniye bekleyip geri takın.
Anakart üzerinde bulunan Flashback tuşuna basılı tutarak mevcut bios dosyasının olduğu usb belleği takın
Bilgisayarı başlattığınız zaman Anakart içindeki bu bilgiler silinecek ve VAN152 Kalkacaktır.

EK NOT: BİOS FLASHBACK MEVCUT ANAKARTINIZIN MODELİNE GÖRE 5 DAKİKA DA SÜREBİLİR 15 DAKİKA DA SÜREBİLİR. YOUTUBEDEN SİZİN ANAKARTINIZIN BİOS FLASHBACKİ NASIL YAPILIR ONA BAKIN. İŞLEMLER BİTMEDEN BİLGİSAYARI TEKRAR KAPATIP AÇMAYIN HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMAYIN. MİNİMUM 20 DAKİKA BEKLEYİN. AÇILACAKTIR. (BİOS FLASHBACK ÖZELLİĞİ YOKSA BU YÖNTEMDEN KAÇININ.

2.ÇÖZÜM (DİKKAT BU ÇÖZÜM SONUCUNDA BİLGİSAYAR 1 SAAT 2 SAAT SONUNDA MAALESEF KENDİ KENDİNE KAPANIYOR KULLANILAN İŞLETİM SİSTEMİ NEDENİYLE)

Windows 10 Enterprise Evalution sürümünü edinin ve yükleme aşamasında
Shift f10 tuşuna bastıktanb sonra açılan cmd ekranına diskpart > list disk > select disk 0 > clean > convert mbr - list disk > select disk 1 > clean > convert gpt
Convert gpt yaptığımız diskimizi bölümlendirip 2 parçaya bölüyoruz.
Bölme işleminden sonra new tuşuna basmadığımız 0 numaralı diskimize windowsu yüklüyoruz.
TPM CSM SECURE BOOT KAPATIYORUZ.
Windows kurulum sonrası Valorantı 1 Numaralı diske kuruyoruz.
Kurulum sonrası 0 Numaralı diskte vanguard 1 numaralı diskte riot games dosyaları olduğunu teyit ediyoruz.

VAN152 başarı ile kaldırılmış olacaktır.
VAL5 e yani delaya düştünüz. Muhtemelen 2 round sonunda ban yersiniz ve tekrar van152 olur. bunun olmaması için de temp spoofer kullanacaksınız.
Dünyanın en gereksiz konusuna aday bir konu. Eğer bu kadar önemliyse cha341 alıp kendiniz flashlayabilirsiniz.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
çözüm legit oynamak rage ile hiçbir yere gelinmez :D

bu sorun banınızı kaldırmak için değil son güncelleme ile birlikte bios up down yaptıkları halde van152 hatasını geçemeyenler için. konuyu detaylı okursanız detaylıca yazdım.

o anakartta bios flashback yok dolayısıyla tuş da yok

zaten o yüzden bios flashback özelliği olanlar içindir diye büyük harflerle yazdım. amaç zaten brick yapmak sonra bios flashback ile düzeltmek. bios flashback desteği yoksa ve birinci çözümü yaparsanız anakartınız çöp olur.

1.SATIRIN CEVABI. EVET. AMA BRİCK ETTİĞİNDEN EMİN OL . BAZEN BİOS YÜKLERKEN FİŞİ ÇEKİNCE BRİCK OLMUYOR. O ZAMAN İŞE YARAMAZ. BRİCK OLSUN VE BİLGİSAYAR AÇILMAYACAK HALE GELSİN SİYAH EKRANDA KALSIN. SONRA BİOSU KURTAR VE BİOSUN SIFIRLANMIŞ OLUR.

2.SATIRIN CEVABI: O benim samimi bir arkadaşım sorun yok.

bios flashback in zaten amacı bios yükleme sırasında elektrik gider ve içindeki bios silinir diye bu teknoloji geliştirildi ve bu teknoloji sayesinde tekrardan anakart kurtarılıyor ironi falan değil. bios flashback in amacı bu zaten bu teknolojinin amacı bu.

bios flashback özelliği olmadığı halde bu yöntemi denediysen büyük harflerle yazmama rağmen ısrarla denediysen sen bilgisayarı sat, cep telefonu olarak 3310 falan al. teknolojiden olabildiğince uzaklaş, hatta yüzerek bi adaya kaç ve orada insanlardan uzak bir hayat yaşa. senin için en faydalısı budur. siktir et valorantı falan. sana gelmez.
Flashbackim vardi ve kurtaramadim

ne van 5 ne val 152 devammmm vanguard bize işlemiyor

yıl 2023 olmuş ve tüm çocuklar ellerinde tabletle bilgisayarla büyüyor.
böyle bir ç.ağda spoofere para verenler bence ahmaktır.
her türlü her şekilde kaldırılabiliyor zaten. asus anakartların bence sadece spoofer satın alınması gerekir. msilar kendileri kaldırabiliyorlar. hele hele osursan ban kaldıran gigabyte anakart sahipleri bile gidip spoofer satın alıyor. o paraları verenlere üzülüyorum

Kardesim raid yapiyoruz zaten mesele mac adres defistirme. Onu nasıl yapiyorsunuz eskiden windscribe vardi vpn onu kullaniyorduk mac ve ip değişiyordu geciyordu hrr şey şimdi ssd raid ile halloluyo evet ama mac?
ethernet usb converter ile.

dandik van152+val5 yiyen pcde 1. yöntem çalıştı. şu an oynuyorum. gigabyte anakartım ve dual bios özelliği var. brick yaptığımda bir kaç aç kapa sonucu direkt yedek biosu kendisi otomatik kuruyor ve devam ediyor. + sata modda yazan ideyi ahci olarak değiştirdim. + cru adlı programla monitör hwid değiştirdim. test ettim sorunsuz şu anda.

edit: düzelmese zaten çöpe atacağım bir pcydi o yüzden direkt denedim.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt