Dreamfancy
Kurucu
- İletişim
Bir programın lisans bağlantısını cracklediğinizi ve onu ücretsiz hale getirdiğinizi varsayalım. Hosts ile yönlendirdiğinizde eğer o programın lisans bağlantısı "https://" yani SSL kullanıyorsa bu projenizi yarıda bitirmenize neden olabilir. Ancak uzak masaüstü bir server kurduğunuzda ve hosts ile oraya yönlendirme yapıp lisans bağlantılarını kendi sunucunuz üzerine geçirdiğinizde https:// bağlantısından dolayı erişim sağlayamazsınız. Ancak bunun çözümü oldukça basit. Yönlendirdiğiniz xampp server sunucusunun ip adresini ve alan adını kendi bilgisayarınızda sertifika tanıtarak özel bir SSL yani güvenli bağlantı sertifikası oluşturmanız mümkün. Şimdi bu konuda onu anlatacağım. Artık https yani SSL bağlantısını görüpte hiçbir reverse engineering projenizi veya çalışmanızı sonlandırmanıza gerek kalmayacak. Sertifikayı yalnızca kurun ve sunucudan aldıktan sonra kendi bilgisayarınıza yada o siteye SSL ile erişim sağlatmak istediğiniz kullanıcılara kurmasını söyleyin. Bunu kendi yazılımınızada ekleyebilirsiniz oralara hiç girmeden ben direk nasıl SSL sertifikası oluşturabileceğinizi anlatayım;
İlk olarak C:\xampp\apache dizinine gidin ardından buraya crt adında bir klasör oluşturun ve aşağıda size verdiğim iki dosyayı ismiyle beraber oluşturun.
cert.conf adında bir dosya oluşturun ve içine bunları yazın.
make-cert.bat adında bir dosya oluşturun ve içine bunları yazın.
Şimdi cert.conf dosyasına geri dönün ve {{DOMAIN}} yazan tüm bölümleri site adresiyle değiştirin. Örneğin: testsitesi.com gibi. Daha sonra make-cert.bat dosyasını çalıştırın ve ilk gelen yere site adını yazın ve sonraki gelen kısma ise ülke adını yazın. Örneğin US yada TR yazabilirsiniz. Ülke kodunu doğru yazmanız şart, herneyse bunu yazdıktan sonra diğer bölümleri boş bırakıp enter tuşuna basın ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Press any key to continue..." gibi bir yazı görürseniz artık sertifikayı başarıyla oluşturduğunuz anlamına gelir.
Daha sonra C:\xampp\apache\crt dizinine gidin ve yazdığınız site adı neyse onun isminde klasör oluştuğunu göreceksiniz. Örneğin ben testsitesi.com yazdım bu yüzden C:\xampp\apache\crt\testsitesi.com dizinine gittim. Burada 2 tane dosya oluştuğunu görüyoruz. Server.crt dosyasına tıklayın ve install certificate butonuna basın. Yerel Makine'yi seçin. Daha sonra ikinci seçeneğe gelip browse butonuna basın ve Güvenilen Kök Sertifikaları seçeneğini seçin. Sonra ileri butonlarına basarak sertifika yüklemesini tamamlayın. Eğer anlattıklarımdan hiçbirşey anlamadıysanız aşağıdaki resimde gösterdiğim talimatları izleyin.
Son olarakta hosts dosyasına belirlediğim site adresini yani bunu yazıyorum.
Son olarakta C:\xampp\apache\conf\extra\httpd-xampp.conf yoluna gidin ve bu dosyayı açın. En aşağıya inip bunu kopyalayın ve yapıştırın. testsitesi.com yazan yerleri kendi site adresinizle değiştirmeyi unutmayın. Bunları yaptıktan sonra xampp serveri durdurup tekrar başlatın. Hepsi bu kadar, artık testsitesi.com adresine girdiğiniz güvenli bağlantı sertifikasını göreceksiniz. Bu sertifikayı başka kullanıcılara yüklettiğinizde onlarda hosts ile belirlediğiniz site adresine ssl sertifikası ile başarıyla giriş yapabilecektir.
İlk olarak C:\xampp\apache dizinine gidin ardından buraya crt adında bir klasör oluşturun ve aşağıda size verdiğim iki dosyayı ismiyle beraber oluşturun.
cert.conf adında bir dosya oluşturun ve içine bunları yazın.
Kod:
[ req ]
default_bits = 2048
default_keyfile = server-key.pem
distinguished_name = subject
req_extensions = req_ext
x509_extensions = x509_ext
string_mask = utf8only
[ subject ]
countryName = Country Name (2 letter code)
countryName_default = US
stateOrProvinceName = State or Province Name (full name)
stateOrProvinceName_default = NY
localityName = Locality Name (eg, city)
localityName_default = New York
organizationName = Organization Name (eg, company)
organizationName_default = Example, LLC
commonName = Common Name (e.g. server FQDN or YOUR name)
commonName_default = {{DOMAIN}}
emailAddress = Email Address
emailAddress_default = [email protected]
[ x509_ext ]
subjectKeyIdentifier = hash
authorityKeyIdentifier = keyid,issuer
basicConstraints = CA:FALSE
keyUsage = digitalSignature, keyEncipherment
subjectAltName = @alternate_names
nsComment = "OpenSSL Generated Certificate"
[ req_ext ]
subjectKeyIdentifier = hash
basicConstraints = CA:FALSE
keyUsage = digitalSignature, keyEncipherment
subjectAltName = @alternate_names
nsComment = "OpenSSL Generated Certificate"
[ alternate_names ]
DNS.1 = {{DOMAIN}}
make-cert.bat adında bir dosya oluşturun ve içine bunları yazın.
Kod:
@echo off
set /p domain="Enter Domain: "
set OPENSSL_CONF=../conf/openssl.cnf
if not exist .\%domain% mkdir .\%domain%
..\bin\openssl req -config cert.conf -new -sha256 -newkey rsa:2048 -nodes -keyout %domain%\server.key -x509 -days 365 -out %domain%\server.crt
echo.
echo -----
echo The certificate was provided.
echo.
pause
Şimdi cert.conf dosyasına geri dönün ve {{DOMAIN}} yazan tüm bölümleri site adresiyle değiştirin. Örneğin: testsitesi.com gibi. Daha sonra make-cert.bat dosyasını çalıştırın ve ilk gelen yere site adını yazın ve sonraki gelen kısma ise ülke adını yazın. Örneğin US yada TR yazabilirsiniz. Ülke kodunu doğru yazmanız şart, herneyse bunu yazdıktan sonra diğer bölümleri boş bırakıp enter tuşuna basın ve aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Press any key to continue..." gibi bir yazı görürseniz artık sertifikayı başarıyla oluşturduğunuz anlamına gelir.
Daha sonra C:\xampp\apache\crt dizinine gidin ve yazdığınız site adı neyse onun isminde klasör oluştuğunu göreceksiniz. Örneğin ben testsitesi.com yazdım bu yüzden C:\xampp\apache\crt\testsitesi.com dizinine gittim. Burada 2 tane dosya oluştuğunu görüyoruz. Server.crt dosyasına tıklayın ve install certificate butonuna basın. Yerel Makine'yi seçin. Daha sonra ikinci seçeneğe gelip browse butonuna basın ve Güvenilen Kök Sertifikaları seçeneğini seçin. Sonra ileri butonlarına basarak sertifika yüklemesini tamamlayın. Eğer anlattıklarımdan hiçbirşey anlamadıysanız aşağıdaki resimde gösterdiğim talimatları izleyin.
Son olarakta hosts dosyasına belirlediğim site adresini yani bunu yazıyorum.
Kod:
127.0.0.1 testsitesi.com
Son olarakta C:\xampp\apache\conf\extra\httpd-xampp.conf yoluna gidin ve bu dosyayı açın. En aşağıya inip bunu kopyalayın ve yapıştırın. testsitesi.com yazan yerleri kendi site adresinizle değiştirmeyi unutmayın. Bunları yaptıktan sonra xampp serveri durdurup tekrar başlatın. Hepsi bu kadar, artık testsitesi.com adresine girdiğiniz güvenli bağlantı sertifikasını göreceksiniz. Bu sertifikayı başka kullanıcılara yüklettiğinizde onlarda hosts ile belirlediğiniz site adresine ssl sertifikası ile başarıyla giriş yapabilecektir.
Kod:
<VirtualHost *:80>
DocumentRoot "C:/xampp/htdocs"
ServerName testsite.com
ServerAlias *.testsite.com
</VirtualHost>
<VirtualHost *:443>
DocumentRoot "C:/xampp/htdocs"
ServerName testsite.com
ServerAlias *.testsite.com
SSLEngine on
SSLCertificateFile "C:\xampp\apache\crt\testsite.com\server.crt"