VB.NET Mysql Hatasını Nasıl Çözerim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TSKadirB3Y

Silver Üye
Arkadaşlar Login Sistemi Yaptım Xampp İle PhpMyAdmin Üzerinden Yaptığım SQL Dosyasından Verileri Çekip Sorunusuz Login Yapıyor
Fakat Kendi İnternet Sitemin PhpMyAdminine Bağlanınca Login Basınca " Unable to connect to any of the specified MySQL hosts "
Hatası Veriyor Kodum Aşşaığda Verildiği Gibidir Tüm Düzenlemeleri Siteme Göre Düzeltyorum Ona Rağmen Çalışmıyor
Kod:
Imports MySql.Data.MySqlClient
Public Class Form1
    Private Sub MetroLabel1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles MetroLabel1.Click

End Sub

Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub MetroToggle1_CheckedChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles MetroToggle1.CheckedChanged
        If Me.MetroToggle1.Checked = True Then
            TextBox2.UseSystemPasswordChar = True
        Else
            TextBox2.UseSystemPasswordChar = False
        End If
    End Sub

Private Sub MetroButton1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles MetroButton1.Click
        Dim con As New MySqlConnection("server=localhost; userid=magteam1_uygulama; password=sifremdurada; database=giris; charset=utf8;SslMode=none")
        Dim cmd As New MySqlCommand()
        Dim dr As MySqlDataReader

Try
            con.Open()
            cmd.Connection = con
            cmd.CommandText = "SELECT kAdi, kSifre FROM uyeler WHERE kAdi='" & TextBox1.Text & "' AND kSifre='" & TextBox2.Text & "'"
            dr = cmd.ExecuteReader()
            If dr.HasRows Then
                MsgBox("Giriş Yaptın Lo")
                AnaSayfa.Show()
                Me.Close()
            Else
                MsgBox("Giriş Yapamadın Lo")
            End If

Catch ex As Exception
            MessageBox.Show(ex.Message)
        Finally
            con.Close()
        End Try
    End Sub
End Class

Burada ben ne güne duruyorum :)

Direk mysql den checklemek yerine php üzerine bir sistem yazıp webbrowser dan bilgileri girerek giriş yaptırmak çok daha kolay ve verimli olacaktır.
Programda Köklü Değişikliğe Gitmek Yerine Bunu Nasıl Düzeltebilirim Yada Düzelirmi Düzelmiyecekse Sizin Dediğinizi Uygulayan Bir Youtube Videosu Var mı Yardımınız İçin Teşekkürler

Programda Köklü Değişikliğe Gitmek Yerine Bunu Nasıl Düzeltebilirim Yada Düzelirmi Düzelmiyecekse Sizin Dediğinizi Uygulayan Bir Youtube Videosu Var mı Yardımınız İçin Teşekkürler
Video varmi bilmiyorum yoksada çekerim. Yarin aksam konusalim

Merhaba,

VB.Net ile mysql bağlantısı yapmanız hiç güvenli değil. Genellikle .NET yazılımlarının kaynak koduna her zaman ulaşılabiliyor ve reflectorle içi açılıp görüntülendiğinde kötü niyetli kişiler veritabanı şifrenizi görüntüleyebiliyorlar. Obfuscator ve bu tarz programlara istediğiniz kadar güvenin yine de MySQL şifresini programın içerisinden almanın başka yollarıda var. O yüzden programın içinde veritabanı bağlantısı kurmak yerine başka yöntemleri denemenizi tavsiye ederim.

Bunun dışında sorununuzun çözümüne gelirsek yazılımda herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Sorun mysql veritabanı şifreleriniz, sunucu adresi yani "server=localhost; userid=magteam1_uygulama; password=sifremdurada; database=giris; charset=utf8;SslMode=none" sorun buraya girdiğiniz bilgilerden kaynaklanıyor. Buraya girilen bilgilerin doğruluğundan emin olun.

Arkadaşlar Login Sistemi Yaptım Xampp İle PhpMyAdmin Üzerinden Yaptığım SQL Dosyasından Verileri Çekip Sorunusuz Login Yapıyor
Fakat Kendi İnternet Sitemin PhpMyAdminine Bağlanınca Login Basınca " Unable to connect to any of the specified MySQL hosts "
Hatası Veriyor Kodum Aşşaığda Verildiği Gibidir Tüm Düzenlemeleri Siteme Göre Düzeltyorum Ona Rağmen Çalışmıyor
Kod:
Imports MySql.Data.MySqlClient
Public Class Form1
    Private Sub MetroLabel1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles MetroLabel1.Click

End Sub

Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub MetroToggle1_CheckedChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles MetroToggle1.CheckedChanged
        If Me.MetroToggle1.Checked = True Then
            TextBox2.UseSystemPasswordChar = True
        Else
            TextBox2.UseSystemPasswordChar = False
        End If
    End Sub

Private Sub MetroButton1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles MetroButton1.Click
        Dim con As New MySqlConnection("server=localhost; userid=magteam1_uygulama; password=sifremdurada; database=giris; charset=utf8;SslMode=none")
        Dim cmd As New MySqlCommand()
        Dim dr As MySqlDataReader

Try
            con.Open()
            cmd.Connection = con
            cmd.CommandText = "SELECT kAdi, kSifre FROM uyeler WHERE kAdi='" & TextBox1.Text & "' AND kSifre='" & TextBox2.Text & "'"
            dr = cmd.ExecuteReader()
            If dr.HasRows Then
                MsgBox("Giriş Yaptın Lo")
                AnaSayfa.Show()
                Me.Close()
            Else
                MsgBox("Giriş Yapamadın Lo")
            End If

Catch ex As Exception
            MessageBox.Show(ex.Message)
        Finally
            con.Close()
        End Try
    End Sub
End Class
Aktif olunca discorddan beni ekle kodunu düzenlemede yardım edeyim.
! oQeF#1881

Merhaba,

VB.Net ile mysql bağlantısı yapmanız hiç güvenli değil. Genellikle .NET yazılımlarının kaynak koduna her zaman ulaşılabiliyor ve reflectorle içi açılıp görüntülendiğinde kötü niyetli kişiler veritabanı şifrenizi görüntüleyebiliyorlar. Obfuscator ve bu tarz programlara istediğiniz kadar güvenin yine de MySQL şifresini programın içerisinden almanın başka yollarıda var. O yüzden programın içinde veritabanı bağlantısı kurmak yerine başka yöntemleri denemenizi tavsiye ederim.

Bunun dışında sorununuzun çözümüne gelirsek yazılımda herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Sorun mysql veritabanı şifreleriniz, sunucu adresi yani "server=localhost; userid=magteam1_uygulama; password=sifremdurada; database=giris; charset=utf8;SslMode=none" sorun buraya girdiğiniz bilgilerden kaynaklanıyor. Buraya girilen bilgilerin doğruluğundan emin olun.
Teşekkür Ederim Fakat MySql Bilgilerinde Site Üzerindeki Kullanıcılarımın Programa Ait Farklı İd Şifreleri Var Yani Randomize Şekilde Verilen Kullanıcı Adı Şifre Dışında Bilgi Vermedim Ama Dediğİniz Doğru Şifreleme Yöntemleri Deneyeceğim
Aktif olunca discorddan beni ekle kodunu düzenlemede yardım edeyim.
! oQeF#1881
Şimdiden Ekliyorum Müsait Olunca Yazarım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt