Çözüldü Valorant %100 TPM ÇÖZÜMÜ [Detaylı Anlatım]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

VoxieS

Gold Üye
Katılım
12 Mar 2021
Mesajlar
153
Beğeniler
129
Herkese merhaba, uzun zamandır bizleri mağdur eden ve sürekli fix olan TPM Bypass yöntemlerinin aksine %100 çözümünün detaylı yapılışını bu konuda anlatmak istiyorum. Dilerseniz öncelikle "TPM nedir?" sorusunun cevabıyla başlayalım.

TPM Nedir?

TPM (Trusted Platform Module) Güvenilir Platform Modülü, donanım tabanlı güvenlik sağlamak için genellikle bir bilgisayarda yerleşik olarak bulunan bir mikroçiptir. Bu çipler genellikle anakartların üzerinde tümleşik olarak geliyor ve bazı kullanıcılara daha sonradan ekleme yapabilme seçeneği sunuluyor. Tüm anakartlar bir TPM konnektörü sunmuyor ve bu nedenle TPM modülü için öncesinde bir araştırma yapmak önem arz ediyor. TPM, ilk olarak 2009 yılında Trusted Computing Group tarafından tanıtıldı ve o zamandan beri bilgisayarlarda, ATM cihazlarında ve set üstü kutularda kullanılıyor. TPM 1.2’ye gelince, 2005 yılında piyasaya sürüldü. Öte yandan, TPM 2.0 ilk olarak 2014’te, en son revizyon ise 2019’da yayınlandı. Kısacası geçmişten bu yana olan bir şey ve Windows 11 ile daha da popüler, duyulur hale geldi.

TPM Ne İşe Yarar?​

Her gün ilettiğimiz verilerin tamamı olmasa da bir kısmı şifresiz düz metin olarak aktarılır. TPM yongaları ise şifrelenmemiş biçimde gönderilen bu verileri, önemli parolaları veya şifreleme anahtarlarını korumak için bir yazılım ve donanım karışımı kullanmaktadır. Bir TPM yongası, sistemin bütünlüğünün bir virüs veya kötü amaçlı yazılım tarafından tehlikeye atıldığını algılarsa, sorunu çözmeye yardımcı olmak için karantina modunda başlayabilir. Bazı Google Chromebook’larda TPM çipleri mevcut ve başlatma sırasında çip, yetkisiz değişiklikler için BIOS’ta tarama yapar. TPM çipleri ayrıca çevrimiçi hizmetlere giriş yapmak için kullanılan şifreleme anahtarlarının, sertifikaların ve parolaların güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu yöntem ise verilerin sabit sürücüdeki yazılımın içinde depolanmasından çok daha güvenlidir.

TPM'in Valorant Üzerindeki Etkisi Nedir?​

Riot Games’in güvenlik yazılımı Vanguard, oyuncularının güvenliğini sağlamak ve hilecileri uzak tutmak için TPM ve Secure Boot seçeneklerinin açık olması gerektiğini aylar öncesinde zorunlu hale getirmişti. Yani Valorant’ı bilgisayarınızda oynayabilmeniz için TPM 2.0 ve Secure Boot ile uyumlu olması gerekiyor aksi halde "VAN9001, VAN9003" vb. hatalar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bunun tabanında ise Vanguard yazılımının, bilgisayarınızda bulunan bileşenlerin serial numaralarına eriştiğine dair daha doğrusu erişmek için TPM i aracı olarak kullandığına dair iddialar da bulunuyor.
(Bana kalırsa bu bir iddia değil, zaten iddia olsaydı insanlar sürekli TPM Bypass için farklı methodlar geliştirmezdi.)


TPM hakkında az çok bilgi edindiğimizi düşünüyorum. TPM Bypass yöntemlerinin aksine %100 çözüm yönteminin "YENİ BİR HARİCİ TPM ÇİPİ" olduğunu ve bu çözümün globalde de aylardır TPM Bypass yöntemlerine ihtiyaç duymadan %100 bir şekilde oyuna erişerek herhangi bir yasak/uyarı almadığınızı büyük bir mutlulukla söyleyebilirim. Kendi deneyimim de hilesiz bir şekilde yaklaşık 10 gündür herhangi bir yasaklanma ve uyarı almadan eski TPM hatası aldığım hesaplarıma dahi erişebildiğimi belirtmek istiyorum. Bu konu globalde üstünkörü anlatılmış olsa da sizlere daha kapsamlı bir şekilde anlatacağımdan şüpheniz olmasın.
Anlamadığınız veya yapamadığınız bir yer olursa konunun altına sorununuzu detaylı bir şekilde açıklamanızı rica edeceğim aksi takdirde sorularınızı detaylı bir şekilde cevaplayamayabilirim.

-GEREKLİ EKİPMANLAR-

Serial numaralarınızı gerçek anlamda değiştiren bir "Spoofer"

Anakartınıza uygun harici bir adet veya daha fazla (3-5 adet) "TPM Chip/Module"

-GEREKLİ EKİPMANLARIN TEMİNİ-

Spoofer Temini

"Spoofer" ı bu forumda (Cheat Global) bulunan onaylı satıcılardan temin edebilirsiniz. Spoofer temininden önce satın alacağınız kişinin Discord sunucusuna gidip olumlu veya olumsuz yorumları okuyarak daha doğru kararı verebilirsiniz.

TPM Çipi Temini

"TPM Chip/Module" temini için öncelikle lütfen anakartınızın modelini öğrenin. Anakartınızın modelini öğrendikten sonra Google a anakartınızın modelini yazarak anakart firmanıza ait olan resmi siteye girin. Resmi sitede bulunan "Support" kısmına tıklayın ve "Manual & Document" kısmına tıklayarak anakartınızın kullanma kılavuzunu PDF olarak indirin. PDF i kullandığınız tarayıcıda açın ve CTRL+F kombinasyonu ile çıkan arama kutucuğuna "JTPM, FTPM, TPM, PTT, tpm, ftpm, jtpm, ptt" kelimelerini sırayla aratın. Büyük ihtimalle büyük harfle yazıp, arattığınız kelimelerde çıkacaktır fakat çıkmazsa indirmiş olduğunuz PDF de ENGLISH kısmına tıklayın. İngilizce olan sayfalarda TPM kelimesini gözünüzle arayın, eğer görürseniz o sayfaya tıklayın.

Karşınıza bu tarz bir şema çıkacak ve anakartınıza uygun TPM çipinin kaç pinli olduğunu öğreneceksiniz. (Görselde bulunan anakarta uygun çip 12 pinlidir.)

Eğer PDF dosyasında TPM e dair bir bilgi bulamazsanız anakart modelinizi yazıp, resmi siteye giriş yaptıktan sonra yukarıda bulunan "SPECIFICATIONS" kısmına tıklayıp devamında "DETAIL" kısmına tıklayarak anakartınız üzerinde herhangi bir TPM module connector olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
(Sarı renkle belirtilen bir örnek:

Anakartınıza uygun TPM çipinin kaç pinli olduğunu öğrendikten sonra Amazon sitesi üzerinden "MSI TPM 2.0 Chip 12 Pin" şeklinde arama yapınız. Müşteri yorumlarına vs. dikkat ederek anakartınıza uygun TPM çipini sipariş verebilirsiniz. (Örnek bir TPM çipi linki: )


Spoofer ve TPM çipi temin ettiyseniz şimdi adım adım yazdığım her şeyi lütfen dikkatlice okuyunuz ve lütfen en az bir kere okuduktan sonra işlemlere geçiniz.

İŞLEM SÜRECİ

  • Bilgisayarınıza temiz bir şekilde format atınız. Format atmayı bilmiyorsanız YouTube'a: "Format nasıl atılır?", "Detaylı Format Atma" şeklinde arama yaparak sorunsuz bir şekilde bilgisayarınıza format atabilirsiniz.
  • Format attıktan sonra gerekli programları kurunuz. (ALL Runtime, DirectX, Discord, GPU güncel driver sürümü) (Satın almış olduğunuz Spooferın kılavuzu mevcutsa zaten hangi dosyaları kurmanız gerektiği, indirme linkleri vs. yazacaktır.)
  • Defender ve Windows Update'i devre dışı bırakmak için sordum sitesinden Defender ve Update Broker adı altında olan programları indirip, defender ve windows updatei devre dışı bırakınız. (Spoofer kılavuzu mevcutsa zaten nasıl yapmanız gerektiği, indirme linkleri vs. yazacaktır.)
  • BIOS UP/Down işlemini gerçekleştiriniz. BIOS Flash/ BIOS sürüm değiştirmenin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız YouTube'a: "MSI BIOS Güncelleme", "ASUS BIOS Update" vs. şeklinde arama yaparak güvenli bir şekilde BIOS sürümünüzü nasıl güncelleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz. (Mevcut kullandığınız BIOS sürümünden farklı bir sürümü kurunuz!)
  • Güvendiğiniz bir serial checker ile veya spooferınızın checkerı ile serial numaralarınızın ekran görüntüsünü alınız.
  • Spoofer ile spoofunuzu atınız. (Spoofer kılavuzunda spoof öncesi ve sonrasında ne yazıyorsa o şekilde hareket ediniz çünkü Spoofer firmadan firmaya değişiyor, birisi EFI satıyor bir diğeri perm satıyor, birisi onu aç bunu kapa diyor o yüzden kılavuzda ne yazıyorsa onu yapınız.)
  • Tekrardan serial checker ile seriallerinizin değişip değişmediğini kontrol ediniz.
  • Garanti olsun diye MAC i manuel olarak değiştirebilirsiniz. MAC i manuel olarka nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız YouTube'a: "MAC adress manuel change", "MAC adresini manuel değiştirme" vs. şeklinde arama yaparak sorunsuz bir şekilde MAC adresinizi değiştirebilirsiniz. (opsiyonel)
  • TPM çipini anakartın üzerinde bulunan sokete takınız. Nereye takacağınızı bilmiyorsanız üstte bahsettiğim PDF de yer alan şemada ki yerini öğrenebilirsiniz. (Lütfen doğru taktığınızdan emin olunuz çünkü çip çok küçük ve ışıklı ortamda dahi elinizden dolayı doğru takıp takmadığınızı göremiyorsunuz, bazen arkası boşluk kalıyor fakat hareket etmediği için siz doğru taktığınızı zannediyorsunuz o yüzden bu işlemler sonrasında "tpm.msc" de Üretici adı: AMD veya INTC yazarsa tekrardan kasayı açıp doğru takıp takmadığınızdan emin olunuz.)
  • BIOS a giriniz ve TPM/fTPM/PTT yi kapatınız. Secure Boot Enable yapınız. BIOS da "Advanced-->Trusted Computing" giriniz. "Security Device Support" Enable yapınız. Eğer "Block (SID)" gösteriyorsa Disable yapınız. Yukarıda"TPM 2.0 Device Found" yazıyorsa fTpm switch kısmını Disable yapınız ve altında bulunan Auto seçeneğini "TPM 2.0" olarak değiştiriniz. BIOS'u kaydedip, bilgisayarı yeniden başlatınız.
  • Masaüstündeyken başlata "tpm.msc" yazınız ve yeni TPM çipinin yüklenip yüklenmediğini doğrulayınız. Çipten çipe marka olarak değişİklik gösterebilir fakat genellikle tpm.msc kısmında Üretici Adı: IFX yazar. Kısacası AMD veya INTC yazmıyorsa olmuş demektir. Doğru yüklendiğini doğruladıktan sonra Valorant ı indirebilirsiniz.

Anakarttan anakarta veya Intel/AMD farklılık gösterebilir. Ben MSI anakart ve AMD işlemcisi kullanan biri olarak yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlattım. Yukarıda da belirttiğim üzere lütfen işlem sürecini en az bir kere okuduktan sonra yapım aşamasına geçiniz. Anlamadığınız veya yapamadığınız bir yer olursa konu altına detaylı bir şekilde yazınız, uzaktan etkili olabileceğim bir şey olduğu sürece seve seve yardımcı olurum.


Detaylı anlatımın emeği üzerine konuyu beğenip, yardımcı olup olamadığım kim varsa teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum... 𝑽𝒐𝒙𝒊𝒆𝑺
 
Hocam kusura bakmayın ,

Şuanda bunu yapmak insanlara zor gelebilir.O Yüzden biraz Daha kısa ve öz yaparsanız gayet anlaşılır diye umuyorum.tekrardan kusura bakmayın işinize karışmış gibi oldum
 
Herkese merhaba, uzun zamandır bizleri mağdur eden ve sürekli fix olan TPM Bypass yöntemlerinin aksine %100 çözümünün detaylı yapılışını bu konuda anlatmak istiyorum. Dilerseniz öncelikle "TPM nedir?" sorusunun cevabıyla başlayalım.

TPM Nedir?

TPM (Trusted Platform Module) Güvenilir Platform Modülü, donanım tabanlı güvenlik sağlamak için genellikle bir bilgisayarda yerleşik olarak bulunan bir mikroçiptir. Bu çipler genellikle anakartların üzerinde tümleşik olarak geliyor ve bazı kullanıcılara daha sonradan ekleme yapabilme seçeneği sunuluyor. Tüm anakartlar bir TPM konnektörü sunmuyor ve bu nedenle TPM modülü için öncesinde bir araştırma yapmak önem arz ediyor. TPM, ilk olarak 2009 yılında Trusted Computing Group tarafından tanıtıldı ve o zamandan beri bilgisayarlarda, ATM cihazlarında ve set üstü kutularda kullanılıyor. TPM 1.2’ye gelince, 2005 yılında piyasaya sürüldü. Öte yandan, TPM 2.0 ilk olarak 2014’te, en son revizyon ise 2019’da yayınlandı. Kısacası geçmişten bu yana olan bir şey ve Windows 11 ile daha da popüler, duyulur hale geldi.

TPM Ne İşe Yarar?​

Her gün ilettiğimiz verilerin tamamı olmasa da bir kısmı şifresiz düz metin olarak aktarılır. TPM yongaları ise şifrelenmemiş biçimde gönderilen bu verileri, önemli parolaları veya şifreleme anahtarlarını korumak için bir yazılım ve donanım karışımı kullanmaktadır. Bir TPM yongası, sistemin bütünlüğünün bir virüs veya kötü amaçlı yazılım tarafından tehlikeye atıldığını algılarsa, sorunu çözmeye yardımcı olmak için karantina modunda başlayabilir. Bazı Google Chromebook’larda TPM çipleri mevcut ve başlatma sırasında çip, yetkisiz değişiklikler için BIOS’ta tarama yapar. TPM çipleri ayrıca çevrimiçi hizmetlere giriş yapmak için kullanılan şifreleme anahtarlarının, sertifikaların ve parolaların güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu yöntem ise verilerin sabit sürücüdeki yazılımın içinde depolanmasından çok daha güvenlidir.

TPM'in Valorant Üzerindeki Etkisi Nedir?​

Riot Games’in güvenlik yazılımı Vanguard, oyuncularının güvenliğini sağlamak ve hilecileri uzak tutmak için TPM ve Secure Boot seçeneklerinin açık olması gerektiğini aylar öncesinde zorunlu hale getirmişti. Yani Valorant’ı bilgisayarınızda oynayabilmeniz için TPM 2.0 ve Secure Boot ile uyumlu olması gerekiyor aksi halde "VAN9001, VAN9003" vb. hatalar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bunun tabanında ise Vanguard yazılımının, bilgisayarınızda bulunan bileşenlerin serial numaralarına eriştiğine dair daha doğrusu erişmek için TPM i aracı olarak kullandığına dair iddialar da bulunuyor.
(Bana kalırsa bu bir iddia değil, zaten iddia olsaydı insanlar sürekli TPM Bypass için farklı methodlar geliştirmezdi.)


TPM hakkında az çok bilgi edindiğimizi düşünüyorum. TPM Bypass yöntemlerinin aksine %100 çözüm yönteminin "YENİ BİR HARİCİ TPM ÇİPİ" olduğunu ve bu çözümün globalde de aylardır TPM Bypass yöntemlerine ihtiyaç duymadan %100 bir şekilde oyuna erişerek herhangi bir yasak/uyarı almadığınızı büyük bir mutlulukla söyleyebilirim. Kendi deneyimim de hilesiz bir şekilde yaklaşık 10 gündür herhangi bir yasaklanma ve uyarı almadan eski TPM hatası aldığım hesaplarıma dahi erişebildiğimi belirtmek istiyorum. Bu konu globalde üstünkörü anlatılmış olsa da sizlere daha kapsamlı bir şekilde anlatacağımdan şüpheniz olmasın.
Anlamadığınız veya yapamadığınız bir yer olursa konunun altına sorununuzu detaylı bir şekilde açıklamanızı rica edeceğim aksi takdirde sorularınızı detaylı bir şekilde cevaplayamayabilirim.

-GEREKLİ EKİPMANLAR-

Serial numaralarınızı gerçek anlamda değiştiren bir "Spoofer"

Anakartınıza uygun harici bir adet veya daha fazla (3-5 adet) "TPM Chip/Module"

-GEREKLİ EKİPMANLARIN TEMİNİ-

Spoofer Temini

"Spoofer" ı bu forumda (Cheat Global) bulunan onaylı satıcılardan temin edebilirsiniz. Spoofer temininden önce satın alacağınız kişinin Discord sunucusuna gidip olumlu veya olumsuz yorumları okuyarak daha doğru kararı verebilirsiniz.

TPM Çipi Temini

"TPM Chip/Module" temini için öncelikle lütfen anakartınızın modelini öğrenin. Anakartınızın modelini öğrendikten sonra Google a anakartınızın modelini yazarak anakart firmanıza ait olan resmi siteye girin. Resmi sitede bulunan "Support" kısmına tıklayın ve "Manual & Document" kısmına tıklayarak anakartınızın kullanma kılavuzunu PDF olarak indirin. PDF i kullandığınız tarayıcıda açın ve CTRL+F kombinasyonu ile çıkan arama kutucuğuna "JTPM, FTPM, TPM, PTT, tpm, ftpm, jtpm, ptt" kelimelerini sırayla aratın. Büyük ihtimalle büyük harfle yazıp, arattığınız kelimelerde çıkacaktır fakat çıkmazsa indirmiş olduğunuz PDF de ENGLISH kısmına tıklayın. İngilizce olan sayfalarda TPM kelimesini gözünüzle arayın, eğer görürseniz o sayfaya tıklayın.

Karşınıza bu tarz bir şema çıkacak ve anakartınıza uygun TPM çipinin kaç pinli olduğunu öğreneceksiniz. (Görselde bulunan anakarta uygun çip 12 pinlidir.)

Eğer PDF dosyasında TPM e dair bir bilgi bulamazsanız anakart modelinizi yazıp, resmi siteye giriş yaptıktan sonra yukarıda bulunan "SPECIFICATIONS" kısmına tıklayıp devamında "DETAIL" kısmına tıklayarak anakartınız üzerinde herhangi bir TPM module connector olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
(Sarı renkle belirtilen bir örnek:

Anakartınıza uygun TPM çipinin kaç pinli olduğunu öğrendikten sonra Amazon sitesi üzerinden "MSI TPM 2.0 Chip 12 Pin" şeklinde arama yapınız. Müşteri yorumlarına vs. dikkat ederek anakartınıza uygun TPM çipini sipariş verebilirsiniz. (Örnek bir TPM çipi linki: )


Spoofer ve TPM çipi temin ettiyseniz şimdi adım adım yazdığım her şeyi lütfen dikkatlice okuyunuz ve lütfen en az bir kere okuduktan sonra işlemlere geçiniz.

İŞLEM SÜRECİ

  • Bilgisayarınıza temiz bir şekilde format atınız. Format atmayı bilmiyorsanız YouTube'a: "Format nasıl atılır?", "Detaylı Format Atma" şeklinde arama yaparak sorunsuz bir şekilde bilgisayarınıza format atabilirsiniz.
  • Format attıktan sonra gerekli programları kurunuz. (ALL Runtime, DirectX, Discord, GPU güncel driver sürümü) (Satın almış olduğunuz Spooferın kılavuzu mevcutsa zaten hangi dosyaları kurmanız gerektiği, indirme linkleri vs. yazacaktır.)
  • Defender ve Windows Update'i devre dışı bırakmak için sordum sitesinden Defender ve Update Broker adı altında olan programları indirip, defender ve windows updatei devre dışı bırakınız. (Spoofer kılavuzu mevcutsa zaten nasıl yapmanız gerektiği, indirme linkleri vs. yazacaktır.)
  • BIOS UP/Down işlemini gerçekleştiriniz. BIOS Flash/ BIOS sürüm değiştirmenin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız YouTube'a: "MSI BIOS Güncelleme", "ASUS BIOS Update" vs. şeklinde arama yaparak güvenli bir şekilde BIOS sürümünüzü nasıl güncelleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz. (Mevcut kullandığınız BIOS sürümünden farklı bir sürümü kurunuz!)
  • Güvendiğiniz bir serial checker ile veya spooferınızın checkerı ile serial numaralarınızın ekran görüntüsünü alınız.
  • Spoofer ile spoofunuzu atınız. (Spoofer kılavuzunda spoof öncesi ve sonrasında ne yazıyorsa o şekilde hareket ediniz çünkü Spoofer firmadan firmaya değişiyor, birisi EFI satıyor bir diğeri perm satıyor, birisi onu aç bunu kapa diyor o yüzden kılavuzda ne yazıyorsa onu yapınız.)
  • Tekrardan serial checker ile seriallerinizin değişip değişmediğini kontrol ediniz.
  • Garanti olsun diye MAC i manuel olarak değiştirebilirsiniz. MAC i manuel olarka nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız YouTube'a: "MAC adress manuel change", "MAC adresini manuel değiştirme" vs. şeklinde arama yaparak sorunsuz bir şekilde MAC adresinizi değiştirebilirsiniz. (opsiyonel)
  • TPM çipini anakartın üzerinde bulunan sokete takınız. Nereye takacağınızı bilmiyorsanız üstte bahsettiğim PDF de yer alan şemada ki yerini öğrenebilirsiniz. (Lütfen doğru taktığınızdan emin olunuz çünkü çip çok küçük ve ışıklı ortamda dahi elinizden dolayı doğru takıp takmadığınızı göremiyorsunuz, bazen arkası boşluk kalıyor fakat hareket etmediği için siz doğru taktığınızı zannediyorsunuz o yüzden bu işlemler sonrasında "tpm.msc" de Üretici adı: AMD veya INTC yazarsa tekrardan kasayı açıp doğru takıp takmadığınızdan emin olunuz.)
  • BIOS a giriniz ve TPM/fTPM/PTT yi kapatınız. Secure Boot Enable yapınız. BIOS da "Advanced-->Trusted Computing" giriniz. "Security Device Support" Enable yapınız. Eğer "Block (SID)" gösteriyorsa Disable yapınız. Yukarıda"TPM 2.0 Device Found" yazıyorsa fTpm switch kısmını Disable yapınız ve altında bulunan Auto seçeneğini "TPM 2.0" olarak değiştiriniz. BIOS'u kaydedip, bilgisayarı yeniden başlatınız.
  • Masaüstündeyken başlata "tpm.msc" yazınız ve yeni TPM çipinin yüklenip yüklenmediğini doğrulayınız. Çipten çipe marka olarak değişİklik gösterebilir fakat genellikle tpm.msc kısmında Üretici Adı: IFX yazar. Kısacası AMD veya INTC yazmıyorsa olmuş demektir. Doğru yüklendiğini doğruladıktan sonra Valorant ı indirebilirsiniz.

Anakarttan anakarta veya Intel/AMD farklılık gösterebilir. Ben MSI anakart ve AMD işlemcisi kullanan biri olarak yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlattım. Yukarıda da belirttiğim üzere lütfen işlem sürecini en az bir kere okuduktan sonra yapım aşamasına geçiniz. Anlamadığınız veya yapamadığınız bir yer olursa konu altına detaylı bir şekilde yazınız, uzaktan etkili olabileceğim bir şey olduğu sürece seve seve yardımcı olurum.


Detaylı anlatımın emeği üzerine konuyu beğenip, yardımcı olup olamadığım kim varsa teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum... 𝑽𝒐𝒙𝒊𝒆𝑺
bence yararlı bir konu olmus eline emegeine saglık
 
Güzel detaylı bir anlatım olmuş, şahsen bende aynı şekilde bir MSI anakart kullanıcısıyım ve maalesef anakartımda TPM için ayrılmış bir yonga veya chipset görünmüyor. Dökümanlara bakmadım fakat anakartı baştan aşağı taradığımda hiç bir şekilde bunu göremedim. FTPM kullanıyorum yani olurda TPM banı yersem işlemciden patlayacağım.

Bios üzerinden baktığımda TPM 2.0 desteği var fakat her hangi bir TPM görmüyor.

Anakart modelim:

Bir önerin vb varsa söylersen sevinirim. (Benim düşüncem anakart değiştirmekten yana şuan)
 
Güzel detaylı bir anlatım olmuş, şahsen bende aynı şekilde bir MSI anakart kullanıcısıyım ve maalesef anakartımda TPM için ayrılmış bir yonga veya chipset görünmüyor. Dökümanlara bakmadım fakat anakartı baştan aşağı taradığımda hiç bir şekilde bunu göremedim. FTPM kullanıyorum yani olurda TPM banı yersem işlemciden patlayacağım.

Bios üzerinden baktığımda TPM 2.0 desteği var fakat her hangi bir TPM görmüyor.

Anakart modelim:

Bir önerin vb varsa söylersen sevinirim. (Benim düşüncem anakart değiştirmekten yana şuan)
İyi bakmadığınızı düşünüyorum, konuda detaylıca belirttiğim ekran görüntüsü şeklinde baksaydınız mutlaka görürdünüz.

Eğer PDF dosyasında TPM e dair bir bilgi bulamazsanız anakart modelinizi yazıp, resmi siteye giriş yaptıktan sonra yukarıda bulunan "SPECIFICATIONS" kısmına tıklayıp devamında "DETAIL" kısmına tıklayarak anakartınız üzerinde herhangi bir TPM module connector olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
(Sarı renkle belirtilen bir örnek:

Bu adımı takip ettikten sonra sizin anakartınızda TPM module connector olduğu açık ve net bir şekilde yazıyor.


Bu da anakartınızın kullanım kılavuzunda yer alan şema görüntüsü.


Bu da yüksek ihtimal TPM çipini takabileceğiniz yer. (Sarıyla boyadığım yer.)
 
İyi bakmadığınızı düşünüyorum, konuda detaylıca belirttiğim ekran görüntüsü şeklinde baksaydınız mutlaka görürdünüz.



Bu adımı takip ettikten sonra sizin anakartınızda TPM module connector olduğu açık ve net bir şekilde yazıyor.


Bu da anakartınızın kullanım kılavuzunda yer alan şema görüntüsü.


Bu da yüksek ihtimal TPM çipini takabileceğiniz yer. (Sarıyla boyadığım yer.)
Anakartın gerçekten her yerine baktığıma eminim hatta slotu varsa boş olduğundan da eminim. FTPM açmadığım sürece TPM 2.0 Modülü aktif olduğunda her hangi bir TPM görmüyor sistemim. Aynı şekilde kart üzerinde işaretlediğiniz şekilde bir şey hiç bir şekilde göremedim.


Edit: Şu şekilde dökümanlar arasında gördüm fakat belirtilen soket kart üzerinde nerde bulamadım bios pilinin önünde olduğu gösteriliyor fakat öyle bir şey yok.


wqUr1Nt.png



ZT8lW3n.png



Ekran kartının orada JTPM1 olarak boş bir yuva buldum.
 
Son düzenleme:
Anakartın gerçekten her yerine baktığıma eminim hatta slotu varsa boş olduğundan da eminim. FTPM açmadığım sürece TPM 2.0 Modülü aktif olduğunda her hangi bir TPM görmüyor sistemim. Aynı şekilde kart üzerinde işaretlediğiniz şekilde bir şey hiç bir şekilde göremedim.


Edit: Şu şekilde dökümanlar arasında gördüm fakat belirtilen soket kart üzerinde nerde bulamadım bios pilinin önünde olduğu gösteriliyor fakat öyle bir şey yok.


wqUr1Nt.png



ZT8lW3n.png



Ekran kartının orada JTPM1 olarak boş bir yuva buldum.
Ekran kartının altın kısmındaki JTPM1 işte orası doğru bulmuşsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

  Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar


Üst Alt