Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ suya indirildi (Şimdi Yunanistan Düşünsün)

Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından üretilen Türkiye’nin ilk SİDA’sı ULAQ, deniz indirildi.

Pek çoğumuzun bildiği gibi İnsansız hava araçları (İHA) ile gökyüzünde büyük bir sıçrama yakalayan Türkiye, bu konudaki başarısını mavi vatanda da sürdürmek istiyor. Bu doğrultuda geliştirilen ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ, suya indirildi.
İHA, SİHA derken şimdi de silahlı insansız deniz aracı yani SİDA’ları konuşmaya başlıyoruz. Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından üretilen Türkiye’nin ilk SİDA’sının ilk prototipinin deniz testlerine başlandı.
ULAQ, 400 kilometre seyir menziline, saatte 65 kilometre sürate, gündüz/gece görüş kabiliyetine, milli kriptolu haberleşme altyapısına sahip. Otonom sürüş özelliği bulunmuyor, uzaktan kontrol ediliyor ancak sonraki süreçte otonom özelliği eklenecek.

Materyal olarak gelişmiş kompozit malzemeden üretilen SİDA; Keşif, Gözetleme ve İstihbarat, Su Üstü Harbi (SUH), Asimetrik Harp, Silahlı Eskort ve Kuvvet Koruma, Stratejik Tesis Güvenliği gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla ve karargah komuta merkezinden veya yüzer platformlardan kontrol edilebilecek.

ULAQ, Roketsan tarafından üretlien CİRİT Lazer Güdümlü Füze ve Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistem L-UMTAS ile donatıldı. CİRİT ve L-UMTAS, 8 kilometre menzile sahip.

SİDA; farklı operasyonel harekat ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde füze sistemlerinin yanı sıra, elektronik harp, jamming yani karıştırma gibi farklı tiplerde faydalı yükler ve farklı haberleşme ve istihbarat sistemleri ile donatılabilecek. Bununla birlikte, kendisi ile eş veya farklı yapıya sahip diğer SİDA’larla operasyon yapma, İHA, SİHA, TİHA’lar ve insanlı hava araçları ile müşterek harekat kabiliyetlerine sahip olabilecek.

By KingsNeverDie Kalın Sağlıcakla.

vayy güzel tam bitirimde ve üretim geçtiğinde iyi olucak inşallah

SPAM arkadaş dikkat edin, gerek kalmadan çeşitli konular açıyor!
temelin amerika macerası diye post atmış sırf sayı kasmak için kanka etik değil ama kurallara aykırı bir şey de yapmıyor ne yapsın , aktif bir üye olup bilgi alışverişi yerine çöplükte dahi bakmayacağı 3.sayfa haberleri paylaşıyor hile forumunda :d trajikomik gül geç elemana zaten scrit için gelmiş birine benziyor 50 olunca salar umarım :D

SPAM arkadaş dikkat edin, gerek kalmadan çeşitli konular açıyor!
Kuş kadar beynin ile spam olduğuna nasıl karar verdin , forum kurallarında spam nasıl açıklanmış söylermisin bana cahil cahil konuşma.

Açtığım konular özgün içerik copy/paste değil kendi yorumlarımla harmanlıyorum. senin gibi useless değilim.

temelin amerika macerası diye post atmış sırf sayı kasmak için kanka etik değil ama kurallara aykırı bir şey de yapmıyor ne yapsın , aktif bir üye olup bilgi alışverişi yerine çöplükte dahi bakmayacağı 3.sayfa haberleri paylaşıyor hile forumunda :d trajikomik gül geç elemana zaten scrit için gelmiş birine benziyor 50 olunca salar umarım :D

1- temelin amerika macerası fıkralar bölümüne yazılmış bir fıkraydı , bunda yanlış olan ne fıkra bölümüne kodlama ile ilgili yazımı paylaşsaydım :D , ne zoruna gitti , ismin temel mi yoksa ?
2-aktif bir üye olup bilgi alışverişi yerine çöplükte dahi bakılmayacak 3. sayfa haberleri yapıyor. Demişsin , Bu haberi bile çöplük olarak görüyorsan yunan olma ihtimalin çok yüksek , teknoloji haberleri bölümüne uygun konuları kendi görüşümü ekleyip farklı kaynaklardan yararlanarak genç kardeşlerimize sunuyorum. Bunda yanlış olan nedir ?

3- Forumu sadece hile forumu olarak görüyorsan Admin 'e mesaj yaz Diğer bölümleri silsin , senin istediğin gibi yapsın :D

Az ötede oynayın konumu saçma sapan yorumlarınız ile kirletmeyin raporlatacaksınız kendinizi zorla.

Yerli yapım mı denizaltı aracı?

Evet Yerli yapım , Deniz altı değil , silahlı insansız deniz aracı

Son düzenleme:
1- temelin amerika macerası fıkralar bölümüne yazılmış bir fıkraydı , bunda yanlış olan ne fıkra bölümüne kodlama ile ilgili yazımı paylaşsaydım :D , ne zoruna gitti , ismin temel mi yoksa ?
2-aktif bir üye olup bilgi alışverişi yerine çöplükte dahi bakılmayacak 3. sayfa haberleri yapıyor. Demişsin , Bu haberi bile çöplük olarak görüyorsan yunan olma ihtimalin çok yüksek , teknoloji haberleri bölümüne uygun konuları kendi görüşümü ekleyip farklı kaynaklardan yararlanarak genç kardeşlerimize sunuyorum. Bunda yanlış olan nedir ?

3- Forumu sadece hile forumu olarak görüyorsan Admin 'e mesaj yaz Diğer bölümleri silsin , senin istediğin gibi yapsın :D

Az ötede oynayın konumu saçma sapan yorumlarınız ile kirletmeyin raporlatacaksınız kendinizi zorla.
hakaret eden ben değilim ırki olarak yunan diyerek hakaret eden sensin saçma salak gülüşlerinin aksine ben olanı söylüyorum domain var ya hani CHEAT diye yazıyor daha fazla önüne kemik atmak isterdim ama bu sana son yorumum aga quote ile mesaj kasma fikrinden vazgeç az ötede dur

sanırım prototipi bitti inşallah bundan sonra denizlerde göreceğiz :turkish:

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt