Türkiyenin Eğitim Sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dnax

Gold Üye
Türkiyenin Eğitim Sistemi Hakkındaki Düşünceleriniz Nelerdir?

Valla Turizm Lisesi mezunuyum, Eğitim olarak full mesleki eğitim aldık. Normal derslerde vardı fakat bizim lisemiz normal okullardan daha erken kapanıyordu 3 ay önceden kapanıyordu. O yüzden yüzeysel hızlı hızlı işliyorduk normal dersleri. Yazları Antalyaya 5 yıldızlı otellere staja gönderildik niye anlattım bu kadar bilmiyorum xd neyse Turizm okumamın tek iyi yanı hocalar sınav sorularını veriyordu çok fazla zorlamıyorlardı hiç ders çalışmama rağmen OBP puanım 93 geldi. Üniversite sınavına girdim çok çalışmadım 260 puan ham kendi aldığım puanım Okul puanım eklendi üstüne (55 Puan) tek iyi yanı bu oldu tercihler açıklandı İlahiyat kazanmışım işte böyle :D

Hangi sistem usta neyden bahsediyorsun şakamı bu

Eğitim sistemi maalesef ki berbat. Bunun sebeplerinden birisi de sürekli değişim değişim değişim bence. Bir şey olmuyorsa onun neden olmadığını tespit edersiniz ve bu sorunu geliştirerek ortaya sorunsuz bir şey çıkartırsınız veya bu sorunun olmadığı yeni bir sistem üretirsiniz. Ama maalesef bizde o olmuyor tmm onu yıkalım yerine bunu koyalım. Bu da olmadı o zaman şunu koyalım. Böyle bir şey olamaz. Önce o neden olmadı bunu çözmemiz lazım.
Bir diğer konu da malum olan kişilerin bireysel özellik ve yeteneklerine göre değil. Belli bir süzgeçten herkesi geçirme durumu. Siz müzikal yetenekleri iyi olan bir kişiyle mühendis yetenekleri iyi olan kişiyi aynı kefede tartamazsınız. Eğer başarı istiyorsanız herkesi kendi yeteneklerine göre değerlendirip o yolda gereken adımları atmanız lazım.

Tekrardan ve tekrardan maalesef ki bizler sadece eğitim almak için eğitim görüyoruz. Gelişmek için değil.

Eğitim sistemi maalesef ki berbat. Bunun sebeplerinden birisi de sürekli değişim değişim değişim bence. Bir şey olmuyorsa onun neden olmadığını tespit edersiniz ve bu sorunu geliştirerek ortaya sorunsuz bir şey çıkartırsınız veya bu sorunun olmadığı yeni bir sistem üretirsiniz. Ama maalesef bizde o olmuyor tmm onu yıkalım yerine bunu koyalım. Bu da olmadı o zaman şunu koyalım. Böyle bir şey olamaz. Önce o neden olmadı bunu çözmemiz lazım.
Bir diğer konu da malum olan kişilerin bireysel özellik ve yeteneklerine göre değil. Belli bir süzgeçten herkesi geçirme durumu. Siz müzikal yetenekleri iyi olan bir kişiyle mühendis yetenekleri iyi olan kişiyi aynı kefede tartamazsınız. Eğer başarı istiyorsanız herkesi kendi yeteneklerine göre değerlendirip o yolda gereken adımları atmanız lazım.

Tekrardan ve tekrardan maalesef ki bizler sadece eğitim almak için eğitim görüyoruz. Gelişmek için değil.
eline sağlık reis çok güzel söylemisin

beler merak etmeyın 2 haftaya kapanacak vakalar zaten 22 bin falan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt