Rufus sorunu

ahmetkaya1

Bronz Üye
Arkadaşlar, pc ye spoof atmak için ilk başta pc yi sıfırlamam gerekiyordu 5 kez kılavuzu okudum ve sorunsuz şekilde dinleyerek yaptım.
5 kez yeni iso kurdum, 3 tanede usb denedim hepsinde aynı sorunu alıyorum ne yanlışım var securebootumu kapatmam lazım ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

not: yaptığım ayarlar:
ek not: son resimdeki alt kısım hazır değil başarısız yazıyor bu sadece örnek fotoğraf

Sadece securebootu kapatacaksan onu biostanda yaparsin.

Ekrandaki hata, Rufus'tan geliyor ve seçilen ISO dosyasının iptal edilmiş bir UEFI önyükleyici içerdiğini belirtiyor. Bu, Secure Boot (Güvenli Önyükleme) etkin olan sistemlerde "Güvenlik İhlali" hatasına neden olabilir.

İşte sorunu çözmek için yapmanız gerekenler:

1. ISO Kaynağını Doğrulayın

• ISO dosyasının güvenilir ve resmi bir kaynaktan geldiğinden emin olun.
  • Doğrulanmamış veya resmi olmayan web sitelerinden ISO kullanmaktan kaçının.

2. Rufus’u Güncelleyin

• Rufus’un en son sürümünü resmi web sitesinden indirin, böylece yeni ISO’larla uyumluluğu sağlarsınız.

3. Secure Boot’u Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın

• ISO dosyasına güveniyorsanız ve devam etmek istiyorsanız:
    1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girin (genellikle başlangıçta F2, Del veya benzeri bir tuşa basarak).
    2. Secure Boot seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.
    3. Değişiklikleri kaydedip çıkın.
  • İşletim sistemini kurduktan sonra Secure Boot’u tekrar etkinleştirebilirsiniz.

4. Güncel Bir ISO Bulun

• Sorun devam ederse, ISO dosyasının daha yeni veya farklı bir sürümünü resmi kaynağından indirmeyi deneyin.

5. UEFI Olmayan Önyükleme Seçeneğini Kullanın

• Rufus’ta Bölümleme Şemasını "MBR" olarak, Hedef Sistemi ise "BIOS (veya UEFI-CSM)" olarak değiştirin. Bu, UEFI’yi atlayarak eski (legacy) önyüklemeyi kullanır.

Iste bak yapay zeka.

Ekrandaki hata, Rufus'tan geliyor ve seçilen ISO dosyasının iptal edilmiş bir UEFI önyükleyici içerdiğini belirtiyor. Bu, Secure Boot (Güvenli Önyükleme) etkin olan sistemlerde "Güvenlik İhlali" hatasına neden olabilir.

İşte sorunu çözmek için yapmanız gerekenler:

1. ISO Kaynağını Doğrulayın

• ISO dosyasının güvenilir ve resmi bir kaynaktan geldiğinden emin olun.
  • Doğrulanmamış veya resmi olmayan web sitelerinden ISO kullanmaktan kaçının.

2. Rufus’u Güncelleyin

• Rufus’un en son sürümünü resmi web sitesinden indirin, böylece yeni ISO’larla uyumluluğu sağlarsınız.

3. Secure Boot’u Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın

• ISO dosyasına güveniyorsanız ve devam etmek istiyorsanız:
    1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girin (genellikle başlangıçta F2, Del veya benzeri bir tuşa basarak).
    2. Secure Boot seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.
    3. Değişiklikleri kaydedip çıkın.
  • İşletim sistemini kurduktan sonra Secure Boot’u tekrar etkinleştirebilirsiniz.

4. Güncel Bir ISO Bulun

• Sorun devam ederse, ISO dosyasının daha yeni veya farklı bir sürümünü resmi kaynağından indirmeyi deneyin.

5. UEFI Olmayan Önyükleme Seçeneğini Kullanın

• Rufus’ta Bölümleme Şemasını "MBR" olarak, Hedef Sistemi ise "BIOS (veya UEFI-CSM)" olarak değiştirin. Bu, UEFI’yi atlayarak eski (legacy) önyüklemeyi kullanır.

Iste bak yapay zeka.
ilk 4 unu yaptim olmadi 5 olani yapamam spoof olmaz

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt