Linuxtan Başka Bir İşletim Sistemine Geçiş - Ventoy

Jardani

C | C++ | C#
Diamond Üye
Merhabalar Değerli CG Ailesi,
Bazı kullanıcılar Linux deneyiminden sonra memnun kalmadıkları için eski sistemlerine yani W10-11 platformlarına dönmek istiyorlar. Bunun başlıca nedenlerinden biri Linux'un komut yapısının ve desktop taban yapısının Win platformlara göre çok daha zor olması. Linux üzerinden Etcher veyahut disk management üzerinden USB BOOT disk oluşturmak neredeyse imkansız. Bunun için bizim kurtarıcımız tamamen açık kaynak kodlu olan Ventoy Tools. Dilerseniz uygulamaya başlayalım :)

Kısaca bahsetmek gerekirse Ventoy nedir ?

Ventoy çoklu boot sistemi içeren bir tools'tur diyebiliriz. Bu tools'u usb içine kuruyoruz ve format atmak için sadece iso dosyasını içine sürükle bırak yapmamız yeterli oluyor.

Adım 1-

Bu linkten Ventoy Download- Linux tar.gz bağlantısını indirip linux masaüstümüze alalım. Daha sonrasında klasöre çıkaralım ve klasörün içine girelim.

Adım 2-

Klasörümüzün içinde terminalimizi çalıştıralım. Klasörün içi sağ tık - uçbirimde aç.

Adım 3-
Ardından diskimizin hangi konumda olduğunu öğrenmek adına , masaüstüne dönüp sağ tık - uçbirim aç seçip terminal açıyoruz. Komut satırına ;
Kod:
sudo lsblk

Ardından en altta bulunan sda kısımı veyahut size ne ise alt birimde USB belleğinizin GB sayısına göre anlayabilirsiniz. USB'nin bulunduğu dizini bir yere yazıyoruz.

Adım 4-
Ventoy klasörünün içinde açtığımız terminale geri dönüyoruz ve komutları girmeye başlıyoruz.
Kod:
Sudo Su
Kod:
sh Ventoy2Disk.sh -i /dev/XXX
Burada önemli olan kısım "/dev/XXX" olan kısımdır. Bu kısmı kendi USB konumunuza göre değiştiriyorsunuz.

İşlem bitti :) USB Boot cihazınız hazır.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt