Çözüldü Linux ve Windows Arasındaki Farklar Nedir?

acevuitton 

Moderatör
Python Scriptlerini Linux'ta Kullanmanın Windows'a Göre Avantajları Nelerdir?

Çözüm
Linux,yazılım üzerine olan bir işletim sistemi olduğu için pythondada daha iyi bir etki yansıtıyo örnek vericek olursam
1-python kaynaklarının daha geniş olması
2-windowsta cmd ve shellde bazı işlevli kod satırını yazamıyorken linuxta apt,ls,yum vb. yazılıp kullanılabiliyor.
3-windowsa göre daha fazla modul bulunduruyor(importlar)
4-eğer yazdığın script çok büyük ise linuxta daha stabil çalışır.
5-windows işletim sistemi kaynakları fazla tükettiği için scriptlere ayrılan kaynaklar azaldıgı icin performans düşüyor,linuxta ise bu tam tersi.
6-linuxu kendine göre geliştirip kurabildiğin için sadece python ile ilgili script yapacak isen pythona göre özelleştirip kurabilirsin ve daha güzel bir deneyim sunar.
Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Linux,yazılım üzerine olan bir işletim sistemi olduğu için pythondada daha iyi bir etki yansıtıyo örnek vericek olursam
1-python kaynaklarının daha geniş olması
2-windowsta cmd ve shellde bazı işlevli kod satırını yazamıyorken linuxta apt,ls,yum vb. yazılıp kullanılabiliyor.
3-windowsa göre daha fazla modul bulunduruyor(importlar)
4-eğer yazdığın script çok büyük ise linuxta daha stabil çalışır.
5-windows işletim sistemi kaynakları fazla tükettiği için scriptlere ayrılan kaynaklar azaldıgı icin performans düşüyor,linuxta ise bu tam tersi.
6-linuxu kendine göre geliştirip kurabildiğin için sadece python ile ilgili script yapacak isen pythona göre özelleştirip kurabilirsin ve daha güzel bir deneyim sunar.

Çözüm

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt