Intel'in Yeni Iris Xe Ekran kartı AMD İşlemciler ile Çalışamayacak !!

Belki bazılarınızın hiç bilmediği Asıl işi İşlemci üretmek olan İntel Yakın zamanda Iris Xe ismini verdiği Grafik kartını yani Ekran kartını tanıtmıştı, Son almış olduğum bilgilere göre İşlemci tarafındaki Rakibi Amd için bir kurnazlık düşünmüş ve bunu Yeni ürettiği xe ekran kartını Amd işlemcisi olan Sistemlerde çalışmamasını sağlamış. Bunuda farklı bios tasarımıyla sağlamış.

Bilirsiniz Normalde Amd işlemciyle Nvidia ekran kartı yada tam tersi İntel işlemci ile Ati ekran kartları kullanmada hiç bir problem yoktur , ancak intel Ekran kartı piyasasındaki bu iki dev firmaya selam çaktı ve bende ekran kartı üretiyorum ayağınızı denk alın dedi , bunu söylemesinin ardından ise intel amd 'yi gözüne kestirip tabiri caizse Bel altı vurarak hasar vermeyi planlıyor , intel ekran kartı kullanmak istiyorsanız intel işlemci kullanacaksınız diye son kullanıcılar olarak bizleri intel işlemcilere yönlendiriyor.

Ancak şunu bilmiyorsun Eyyyyyyy İntellll Artık tekel değilsin, istediğin kadar zam yap, bizlerde farklı markalara yöneliriz.

Bu arada bonus bir haber daha verim size , Intel'in DG2 isimli ikinci nesil Ekran kartının olası fiyatı ve Performansı şu Şekilde kulaklarda dolaşıyor , Fiyat olarak 400-600 Amerikan doları , Performans olarak ise RTX 3060 ve RTX 3070 aralığında olacağı yönünde. Çıkış tarihi net değil ancak 2021 son çeyreği yada 2022 ilk çeyreği olabileceği söyleniyor.

By KingsNeverDie Kalın Sağlıcakla.

İşlemci için bir şey diyemicem ama rx 580 specieal edition kullanıyorum hakikaten odayı ısıttığını gözlemleyebiliyorum odadaki dijital termometreden , işimede geliyor açıkcası
mee toooo

beyler ısınıyo falanda öyle abartılıcak bi yanı yok bence ben kullanıyorum fena değil

Bende rx 580 var genel olarak yüksek sıcaklıklarda çalışan bir ekran kartı

bende rx 580 8 gb modeli var ısındıgını pek gormedım :d sizinkiler bozuk

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt