İngilizcemi nasıl geliştirebilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

worite

Gold Üye
Arkadaşlar hayatım boyunca ezberleme yeteneğim zayıf olan birisiydim. İlkokulda ve ortaokulda da zayıf derslerim her zaman İngilizce ve Din Kültürü olmuştur. Din Kültüründe sure ve ayetleri ezberleyemediğim için, ingilizcede ise kelime ve gramer bilgim az olduğu için zayıf geldi. Zamanında girmiş olduğum teog zamanında da en çok yanlışı ingilizceden yapmıştım. Liseden mezun olduktan sonra Bilgisayar Programcılığı yazdım ve ön lisansı bitirdikten sonra dgs sınavına girdim ve iyide bir puan yaptım. Bahçeşehir Üniversitesi endüstri mühendisliği yazdım fakat bir sıkıntım var. Bölüm ingilizce ve ciddi anlamda ingilizcem a1 seviyesinde felandır. Kodlamada öğrendiğim ingilizce kelimeler ve hi, hello, yes, no dışında çok da bir ingilizcem yok. Hazırlığı 2. seneye bırakmamak için İngilizcemi geliştirmek istiyorum. En çok da 4 sene boyunca alacağım derslerin tamamı ingilizce ve okulumu da uzatmamak için sınava çalışır gibi değil de, ciddi anlamda sağlam bir şekilde ingilizce öğrenmem şart. İngilizcemi ezber üzerine değil de anlama üzerine en rahat nasıl geliştirebilirim. Lütfen benim gibi 0 ingilizce ile 1 senede hazırlık bitiren birisi varsa ya da ingilizceyi sınav mantığında değil de cidden öğrenmek için ne yapmam gerekiyor ? Cevaplarınız benim için çok önemli.

selamlar okul nasıl gidiyor anlatırmısınız benimki gayet güzel
kardeşim bol bol ingilizce kitablarını okumanı tavsiye ederim

selamlar okul nasıl gidiyor anlatırmısınız benimki gayet güzel
kardeşim bol bol ingilizce kitablarını okumanı tavsiye ederim
okula daha başlayamadım. dgs sonuçları bu hafta içerisinde açıklanacak ama %99 ihtimalle bahçeşehir üniversitesinde okuyacağım. 4 Ekimde hazırlık okuyanlar için okul başlayacak. Baya tedirginim 2. seneye uzatacağım diye.

okula daha başlayamadım. dgs sonuçları bu hafta içerisinde açıklanacak ama %99 ihtimalle bahçeşehir üniversitesinde okuyacağım. 4 Ekimde hazırlık okuyanlar için okul başlayacak. Baya tedirginim 2. seneye uzatacağım diye.
halihazırda ingilizce öğrenme teknikleri var bunları araştırıp senin kafana uygun olanını bulman gerekir fakat her zaman en iyi en sağlıklı ve em doğtusu olanda malum ki herşeyi reinde ve zamanında görüp yapman gerek oda yurtdışına çıkmak...
sana nacizane tavsiyem ilk seneyi tabikide uğraş ama kafadan salla. yaz tatilindeyse work and travel kovalamanı tavsiye ederim hem o zmna kadar wat'a yeterli derece ing öğrenme fırsatın olur

İlk dilini şimdiye kadar öğrenemediysen işin zor hoca olmadan zor halledersin bence

Arkadaşlar hayatım boyunca ezberleme yeteneğim zayıf olan birisiydim. İlkokulda ve ortaokulda da zayıf derslerim her zaman İngilizce ve Din Kültürü olmuştur. Din Kültüründe sure ve ayetleri ezberleyemediğim için, ingilizcede ise kelime ve gramer bilgim az olduğu için zayıf geldi. Zamanında girmiş olduğum teog zamanında da en çok yanlışı ingilizceden yapmıştım. Liseden mezun olduktan sonra Bilgisayar Programcılığı yazdım ve ön lisansı bitirdikten sonra dgs sınavına girdim ve iyide bir puan yaptım. Bahçeşehir Üniversitesi endüstri mühendisliği yazdım fakat bir sıkıntım var. Bölüm ingilizce ve ciddi anlamda ingilizcem a1 seviyesinde felandır. Kodlamada öğrendiğim ingilizce kelimeler ve hi, hello, yes, no dışında çok da bir ingilizcem yok. Hazırlığı 2. seneye bırakmamak için İngilizcemi geliştirmek istiyorum. En çok da 4 sene boyunca alacağım derslerin tamamı ingilizce ve okulumu da uzatmamak için sınava çalışır gibi değil de, ciddi anlamda sağlam bir şekilde ingilizce öğrenmem şart. İngilizcemi ezber üzerine değil de anlama üzerine en rahat nasıl geliştirebilirim. Lütfen benim gibi 0 ingilizce ile 1 senede hazırlık bitiren birisi varsa ya da ingilizceyi sınav mantığında değil de cidden öğrenmek için ne yapmam gerekiyor ? Cevaplarınız benim için çok önemli.
bunun için internetlerde ücretsiz ders veriyorlar onlarla çok iyi ve akıcı bir dille ingilizce öğrenebilirsin.

Şahsen ben şöyle çalışıyorum izlediğim dizi film ingilizce altyazı ve ingilizce izliyorum bu bana çok yararı oldu yaklaşık 3-4 ay içerisinde ingilizcemin çok ilerlediğini farkettim bu tekniği öğretmenim söylemişti uyguladım çok teşekkür ettim sonradan bana sorarsan yok kelime çalış kitaptan bak vs can sıkıcı şeyler, özellikle izlediğin dizi veya filmi tekrardan dediğim yöntemle izlersen daha verimli olur çünkü ne anlatmaya çalıştığını biliyorsun kelimenin yazılışını biliyorsun nasıl telaffuz edildiğini biliyorsun hem eğlenceli hem öğretici deneyebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt