worite
Gold Üye
Arkadaşlar hayatım boyunca ezberleme yeteneğim zayıf olan birisiydim. İlkokulda ve ortaokulda da zayıf derslerim her zaman İngilizce ve Din Kültürü olmuştur. Din Kültüründe sure ve ayetleri ezberleyemediğim için, ingilizcede ise kelime ve gramer bilgim az olduğu için zayıf geldi. Zamanında girmiş olduğum teog zamanında da en çok yanlışı ingilizceden yapmıştım. Liseden mezun olduktan sonra Bilgisayar Programcılığı yazdım ve ön lisansı bitirdikten sonra dgs sınavına girdim ve iyide bir puan yaptım. Bahçeşehir Üniversitesi endüstri mühendisliği yazdım fakat bir sıkıntım var. Bölüm ingilizce ve ciddi anlamda ingilizcem a1 seviyesinde felandır. Kodlamada öğrendiğim ingilizce kelimeler ve hi, hello, yes, no dışında çok da bir ingilizcem yok. Hazırlığı 2. seneye bırakmamak için İngilizcemi geliştirmek istiyorum. En çok da 4 sene boyunca alacağım derslerin tamamı ingilizce ve okulumu da uzatmamak için sınava çalışır gibi değil de, ciddi anlamda sağlam bir şekilde ingilizce öğrenmem şart. İngilizcemi ezber üzerine değil de anlama üzerine en rahat nasıl geliştirebilirim. Lütfen benim gibi 0 ingilizce ile 1 senede hazırlık bitiren birisi varsa ya da ingilizceyi sınav mantığında değil de cidden öğrenmek için ne yapmam gerekiyor ? Cevaplarınız benim için çok önemli.