Herkesin güvendiği Virustotal Ne Kadar Güvenli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CrazyClara

Uzman Üye
Bir önceki postumda Exodus Hakkında Konuştuktan sonra şimdide Virustotal hakkında konuşmak istiyorum, Gerçi Exodus konuma kimse yazmadı muhtemelen bu forumda genelde bilgi olan şeyler önemsenmediği için neyse.

Öncellikle Virustotal size bi sonuç çıkarırken 2 aşamadan geçer, 1. exe niz popüler antivirusler tarafından şöyle bi taranır, 2. exe niz virustotalin virtual machinelerinde debugglanır, çalıştırılır.

Gennelikle insanların patladığı kısım 2. kısım olur ve aslında bunu bypasslamak şu kadar basit: Press enter to continue, virustotalin machine Enter a basamıyacağına göre ana işleme asla geçemez. Tabi bu loaderlar için yani ratinize tutupta press enter to continue diye bi mesaj kutusu eklemezsiniz, bu yüzden şu yolu izelemeliyiz, makineleri algılayıp algılandığı takdirde işlemleri yapmamak.

GoLxssa.png

Örneğin yukarıdaki resim belli bi süre geçtikten sonra kendi rat buildlarımdan birinin virustotal, yaptığı işlem açığa çıktıkça detection artar ve bunları diğer anti viruslere söyler virustotal.

lGgBjbp.png

Yukarıdaki görseldede aynı rat stub ama anti virustotal var. Peki anti virustotali nasıl yaptım? Öncellikle az düşündüm neyle bunu algılayabilirim ve test ediyim dedim bi c++ kod yazdım bana açılan bilgisayardan ss ve bilgiler atcak ve bu exe yi 4 farklı hashle virustotale yükledim ve şunla karşılaştım, 4 vm de açılıyor 1. i windows 7, 2. i windows 8 ve son kalan ikide windows 10, öncelikle ilk 2 makineyi direk ratimde eski widnwso versiyonları bloklayarak bypassladım ve geri kalan 2 içinde şöyle yaptım baya bi testing sonunda aşağıdaki görsellde gördüğünüz gibi bu windox 10 makinelerin hepsinin ekran boyutunun 1280x1024 olduğunu gördüm aşağıdaki görselde olduğu gibi, ve bu gerçektende eski bilgisayarların kulandığı bi ekran resolutionuydu yani bunu blocklamak ratimin kalitesini kötü yönde etkilemezdi bende öyle yaptım, Ama arkadaşlar şunuda farketim belli aralıklarla virustotal yeni vm lerde yeni runtime testler yapıyor, bunarıda yine bypasslaması ve algılaması kolay

4ytdCeh.png

Özete gelicek olursak, o bi konuda görmediğinizde yanıp tutuştuğunuz virustotali isteyen kolaylıkla ayakta uyutabiliyor, tek gereken biraz yaratıcılık ve basit kod bilgisi. Bana sorarsanız güzel anti virus yada detection programı yok. Ben şahsi bilgisayarımda glasswire kulanıyorum ve kendi yazdığım bi program her startupta çalışan, network trafiğimde dışarıya data gönderen birşey sezerse terminateliyor. Kısacası virustotal denilen şeye çok güvenmeyin çünkü saklamak isteyen rahatlıkla saklar

tamam hopesarcım güzel konu eline sağlık

Eline saglik daha fazla boyle konulari cheatglobalde gormek isterim.

senin için türkçeye çeviriyim, işi bilen birinin zamanına deysen seni hoplata hoplata ratler virustotal kurtaramaz
sen kendini ne saniyon olum ya ara ara girip bakiyorum sürekli kendini nimetten sayma cins hareketlerini görüyoru, senin yeni yeni hevesle eline aldigin bazi seyleri forumlarimizda vip sectionlarda paylasiyoduk genc kardesim benim sagda solda artistlik yaptigin digerleriyle karistirma :d

sen kendini ne saniyon olum ya ara ara girip bakiyorum sürekli kendini nimetten sayma cins hareketlerini görüyoru, senin yeni yeni hevesle eline aldigin bazi seyleri forumlarimizda vip sectionlarda paylasiyoduk genc kardesim benim sagda solda artistlik yaptigin digerleriyle karistirma :d
her ego nun bi sebebi ve dayanağı vardır, benimkinin dayanağı sahip olduğum ve daha önce sahibi olduğum şeyler, ve favori hobim senin gibi tanımadığım insanları hor görmek, çünkü sinirlenmeniz beni mutlu ediyo, şu hayata türk dramasından fazla sevdiğim bişey yok

bu sefer umutluydum yine olmadı

bunların hiçbirine gerek yok java kullan :)

2009 da crypter yapıyorduk turkojan ve prorat kullandığım dönemlerde fud crypter yaptıktan sonra yakalamiyordu antilere ama gelen güncellemeler ile yavaş yavaş yakalanıyordu sonra yeniden crypterliyirduk yıllar sonra konunu görünce aklıma geldi o yıllardan kalan bir alışkanlığım vardı antifreez kullanmak antivirüs hikâye 😂

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt