En kolay şekilde c++ nasıl öğrenirim ?

UAE900

Banned
Denemeler yapmak için oyunlarda esp yapmak için c++ yeterlimi ? yeterliyse nasıl öğrenirim

önemli olan pointer onu bulabiliyorsan kodlamaya geçmen daha sağlıklı olur

Herhangi bir yazılım diline başlamadan önce hedeflerin büyük olsa bile başlangıç için küçük tutmalısın. Hani gidip sadece HTML+CSS EZBERLEYEREK ben "facebook gibi bir uygulama yapmak istiyorum" benzeri bir kafada olma. Eğer hile yapmak için istiyorsan önce hangi dil olursa olsun ufak şeylerle başla. Öncelikle o dilin temellerini öğren, sonra kafanda ufak tefek projeler oluştur. Hesap makinesi vb. gibi basit şeyler. Zamanında ben de yazılıma ilk başladığımda çok büyük proje fikirlerim vs. vardı ama işin içine girdikçe bir kaç ayda yapılacak/öğrenilecek bir şey olmadığını anladım. Eğer hile yapma işine girmek istiyorsan önce C++'ın temellerini ve API'larini kullanmayı öğren ve araştır. Basit projeler yap, temellerini güçlendir.

Şimdi; "Benim sorduğum soruyla alakası ne?" diye soracak olursan. Konunda denemelik falan demişsin ve c++'ı nasıl öğrenirim demişsin. Bu yazıyla beraber c++'ı bilmediğini varsayıyorum. Denemelik olsa bile gidip GitHub vb. sitelerden hazır source hile sürekli bir şeyler denersen ve öğrenmeye çalışmazsan tek yaptığın hazır proje kullanmak olur ve bir süreden sonra tamamen tıkanıp kalırsın. Hazır bir projeyi örnek alıp inceleyip öğrenmek güzel ve faydalıdır ama sürekli aynı şeyi yapmak sadece seni olduğun yerde tutar.

Son olarak gelelim "nasıl öğrenirim?" sorusuna. Bir yazılım dilini öğrenmek istiyorsan her zaman temellerini öğrenmekle başla w3schools vb. siteler yardımcı olabilir. Bir yazılım diline başlıyorsan belli bir seviyede ingilizcen kesinlikle olmalı çünkü tüm yararlı ve düzgün konular/öğreticiler ingilizcedir. Bana göre türkçe öğreticiler tamamen zaman kaybı ve yetersiz. Bol bol proje yapacaksın ve deneme-yanılma ile bir şeyler öğreneceksin. Bu zamana kadar öğrendiğim her dili büyük-küçük projeler yaparak ve deneme yanılma yöntemi ile öğrendim. Deneme-yanılmadan kastım ise; İster hazır kod incele ve kendine göre bir kod yaz istersen hazır kod kullan istersen de hazır kodu al yapıştır ve neyin neye etki ettiğini görmek için değiştire değiştire incele. Bu şekilde zamanla o dili öğrenirsin ve istediğin şeyleri yapabilecek seviyeye gelirsin.

C++ için türkçe hile kaynağı bulman aşşırı zor bir şey hele ki günümüzde.
Bu yüzden tavsiyelerimden bir tanesi olarak ingilizceni geliştirmen olacaktır.

Daha sonra guidedhacking gibi platformlar üzerinden hacking öğrenebilirsin, fakat bu ingilizcem var ben direkt hile yapmak istiyorum demek değil. En başta c++ temelini kavraman gerekecektir.
Bunun içinde @kasukami arkadaşın dediği gibi temelini güçlendirecek projeler yapman gerekecektir, daha sonra gidip hacking'e başlayabilirsin.

Veya ingilizceyi çözüp pasteware yapabilirsin.

Youtube dan videolar izle udmyden derslere katıl ücretsiz cok içerik var

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt