dual bootdan graber bulaşırmı

flusyt

Prime Üye
arkadaşlar 2 tane windows kullanıyorum 2 ssdm var 1 tanesi windows 11 normal kullanıyorum 2. si windows 10 onda hile ile oynuyorum hile ile oynadığımda rat varsa main pc ye bulaşırmı

Hile işletim sistemindeyken diğer diskin görünür olup olmadıgını kontrol et eğer görünürse bulaşabilir

yada

Windows + R tuşlarına bas, diskmgmt.msc yaz ve Enter'a bas.
Buradan diğer diskin durumunu kontrol et. "Çevrimiçi" görünüyorsa erişim mümkündür.

Bana sorarsan luna okadar gelişmişi bilmiyorum ama bence bulaşmaz

Hile işletim sistemindeyken diğer diskin görünür olup olmadıgını kontrol et eğer görünürse bulaşabilir

yada

Windows + R tuşlarına bas, diskmgmt.msc yaz ve Enter'a bas.
Buradan diğer diskin durumunu kontrol et. "Çevrimiçi" görünüyorsa erişim mümkündür.

Bana sorarsan luna okadar gelişmişi bilmiyorum ama bence bulaşmaz
çevrim içindi çevrim dışı yaptım ama luna graber olduğun için pek düşünmüyorum

grabberların çoğu dual bootuna bulaşmaz git autoruns indir grabberin bütün bootda çalışan dosyalarını kaldır sıkıntı çıkarmaz

ransomwareler diskler arası hatta local bağlantılar arası sıçrayabiliyor. stealerlar için böyle bir şey şu ana kadar görmedim ama imkansız değil. eğer elevated çalışıyorsa, sıçrayamaması için hiçbir neden yok gibi. fud bir dosyayı (kendi buildinin kopyası da olur, farklı bir build de indirebilir) startup'a eklemesi yeter.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt