Cpp konsolda arka planda dosya çalıştıramıyorum ( sistem dosyayı bulamıyor hatası )

ImSWAT

Official Account
Banned
Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
system("start /min cmd.exe");
Öncelikle dosyalar aynı konumda
Arkadaşlar program arka planda cmd yi açmasını istiyorum.Yukardaki dediğim gibi yazıyorum başlatıyorum konsol ekranına giriyorum cmd nin açılmasını istediğim yerde sistem dosyayı bulamıyor diyor windows.
Farklı dosyalarda denedim bir sürü exe , bat dosyasında denedim hepsinde bu hata dosyalar aynı konumda bu arada.
Direk konumunu giriyorum C:/Desktop/ falan diye yine aynı hatayı alıyorum.
Bunu nasıl çözücem arka planda çalışması önemli yani direk CMD açmasını bende yaptım ama arka planda konsola yansımadan yapmasını istiyorum bunu.
Cmd yi bu arada dosya konumundan şey yaptım yazdım diğer exe bat dosyalarını aynı konuma atıp yapsamda direk konumunu yazsamda sonuç vermiyor bulamıyor diyo

image.png

SubSystem konsol ise neden ekstra bir konsol yaratıyorsun. Açmak istediğin dosya ile aynı konuma al ve böyle çalıştır: system("example.exe");
Not: system func. CRT sana öneririm

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
image.png

SubSystem konsol ise neden ekstra bir konsol yaratıyorsun. Açmak istediğin dosya ile aynı konuma al ve böyle çalıştır: system("example.exe");
Birazdan bakacağım

image.png

Dediğinizi yaptım ancak bu şekilde yapınca direkt olarak uygulamada programı açıyor göstererek ben arka planda çalışmasını istiyorum açıcağım programın

Dediğinizi yaptım ancak bu şekilde yapınca direkt olarak uygulamada programı açıyor göstererek ben arka planda çalışmasını istiyorum açıcağım programın
Çalıştıracağın programın konsol ekranını engellemek istiyorsan o programı SubSystem'i Windows buildlemen lazım ve kodda GUI ile alkalı bir şeyin olmaması gerekiyorsa. Eğer çalıştıracağın program sana ait değilse: (CREATE_NO_WINDOW) parametresi ile CreateProcess func.'ı çalıştıracaksın.

Çalıştıracağın programın konsol ekranını engellemek istiyorsan o programı SubSystem'i Windows buildlemen lazım ve kodda GUI ile alkalı bir şeyin olmaması gerekiyorsa. Eğer çalıştıracağın program sana ait değilse: (CREATE_NO_WINDOW) parametresi ile CreateProcess func.'ı çalıştıracaksın.
Öyle denedim ancak

"c++ "const char*" türündeki bağımsız değişken "LPCWSTR" türü parametre ile uyumsuz "
bu hatayı alıyorum
LPCWSTR Şeklinde yazarsam tam tersi hatayı veriyor multi byte veya unicode yapmayı denedim olmadı

Öyle denedim ancak

"c++ "const char*" türündeki bağımsız değişken "LPCWSTR" türü parametre ile uyumsuz "
bu hatayı alıyorum
LPCWSTR Şeklinde yazarsam tam tersi hatayı veriyor multi byte veya unicode yapmayı denedim olmadı
C++:
system(L"start /min cmd.exe");
yapmayı dene

C++:
yapmayı dene
Deniyorum şimdi
C++:
yapmayı dene

Yukarıdaki verdiğim hatayı alıyorum ss ini bıraktım.Çok sinirlendiğim bir hata geçemedim internettede çözümü yok doğru düzgün anlamadım nerden kaynaklandığını bulsam bi

Deniyorum şimdi

Yukarıdaki verdiğim hatayı alıyorum ss ini bıraktım.Çok sinirlendiğim bir hata geçemedim internettede çözümü yok doğru düzgün anlamadım nerden kaynaklandığını bulsam bi
Unicode character set yap proje ayarlarından.

Unicode character set yap proje ayarlarından.
Denedim.Uni code yapınca hatalar çoğalıp 6 ya çıkıyor.Hepside ss de attığım hata aynı hata.Multi-byte yapınca 1 oluyor sadece. 1 Tane hata oluyor o ss deki hata.Acaba bilgisayarımda bir şey falan mı eksik o yüzden mi böyle yapıyor çünki hiç bir kodu eksik girdiğimi düşünmüyorum

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt