[C#] Göster/Gizle Butonları

ak4y

Banned
Arkadaşlar merhaba,
Selenium kullanarak bir tarayıcı açtırıp o tarayıcıda işlem yaptırıyorum Form üzerine göster/gizle butonu koyup tarayıcıyı gizlemek, göstermek istiyorum nasıl yapabileceğim hakkında hiç kaynak bulamadım bilgisi olan var mı?

this.Hide(); vs şeyler istemiyorum arkadaşlar gizlemek istediğim şey Form değil programın açtığı tarayıcı

Arkadaşlar merhaba,
Selenium kullanarak bir tarayıcı açtırıp o tarayıcıda işlem yaptırıyorum Form üzerine göster/gizle butonu koyup tarayıcıyı gizlemek, göstermek istiyorum nasıl yapabileceğim hakkında hiç kaynak bulamadım bilgisi olan var mı?

this.Hide(); vs şeyler istemiyorum arkadaşlar gizlemek istediğim şey Form değil programın açtığı tarayıcı

Açılan tarayıcıyı gizlemek mi istiyorsun anlamadım? Yani örneğin bir url açtın ve açılan urlnin process namesi neyse mesela chrome ise chrome.exe'yi gizlemek istiyorsun?

Açılan tarayıcıyı gizlemek mi istiyorsun anlamadım? Yani örneğin bir url açtın ve açılan urlnin process namesi neyse mesela chrome ise chrome.exe'yi gizlemek istiyorsun?
Evet açılan tarayıcıyı gizlemek istiyorum.

Form uygulaması açıldığında bir butona basıyorlar ve buton Chrome tarayıcısını açıyor. Formun üzerine bir buton daha ekleyip o ilk butonun açtığı chrome tarayıcısını gizlemek, göstermek istiyorum

bunu c++ da ShellExecute ile yapabilirsin C# da nasıldır bilemem

en sonda kullanılan "SW_HIDE" ile gizleyerek açabilirsin , "SW_SHOWNORMAL" bunda normal

Kodlar vb.net buradan C# çevirebilirsin.

Bunları global olarak tanımla
Kod:
    <DllImport("user32.dll")>
    Private Function GetWindowRect(ByVal hWnd As IntPtr, ByRef lpRect As RECT) As Boolean
    End Function

Friend Class NativeMethods
        Friend Declare Function GetWindowRect Lib "user32" Alias "GetWindowRect" (ByVal hWnd As IntPtr, ByRef lpRect As RECT) As Boolean
    End Class

Private Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As Integer) As Short

'Global Olarak Tanımlanmalı
    Declare Function ShowWindow Lib "user32.dll" (ByVal hwnd As Integer, ByVal nCmdShow As Integer) As Integer
    Const SW_HIDE As Integer = 0
    Const SW_RESTORE As Integer = 1
    Const SW_MINIMIZE As Integer = 2
    Const SW_MAXIMIZE As Integer = 3

Daha sonra bir timer oluştur ve intervalini 1 yap bu kodu kullan bitti. İstediğin işlem olur
Kod:
        For Each p As Process In Process.GetProcesses
            If String.Compare(p.ProcessName, "BURAYA EXE ADI GELCEK", True) = 0 Then
                Dim hWnd As Integer = CType(p.MainWindowHandle, Integer)
                ShowWindow(hWnd, SW_MINIMIZE)
            End If
        Next

Arkadaşlar merhaba,

Eline sağlık

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
a1 türkçe

Kodlar vb.net buradan C# çevirebilirsin.

Bunları global olarak tanımla
Kod:
    <DllImport("user32.dll")>
    Private Function GetWindowRect(ByVal hWnd As IntPtr, ByRef lpRect As RECT) As Boolean
    End Function

Friend Class NativeMethods
        Friend Declare Function GetWindowRect Lib "user32" Alias "GetWindowRect" (ByVal hWnd As IntPtr, ByRef lpRect As RECT) As Boolean
    End Class

Private Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As Integer) As Short

'Global Olarak Tanımlanmalı
    Declare Function ShowWindow Lib "user32.dll" (ByVal hwnd As Integer, ByVal nCmdShow As Integer) As Integer
    Const SW_HIDE As Integer = 0
    Const SW_RESTORE As Integer = 1
    Const SW_MINIMIZE As Integer = 2
    Const SW_MAXIMIZE As Integer = 3

Daha sonra bir timer oluştur ve intervalini 1 yap bu kodu kullan bitti. İstediğin işlem olur
Kod:
        For Each p As Process In Process.GetProcesses
            If String.Compare(p.ProcessName, "BURAYA EXE ADI GELCEK", True) = 0 Then
                Dim hWnd As Integer = CType(p.MainWindowHandle, Integer)
                ShowWindow(hWnd, SW_MINIMIZE)
            End If
        Next
Eline sağlık brom denicem şimdi

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt