Çözüldü Bios update sonrası bilgisayar açılırken direk windowsa bağlanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Weis

Uzman Üye
Bilgisayara bios sürümü yüklerken beta sürümünü kurdum ve normalde asus ekranı gelirken artık gelmeden direk windowsa bağlanıyor. Daha önce bu şekilde bir sorun yaşayan var mı var ise nasıl çözdünüz?
Herhangi bir şekilde biosa giriş yapamıyorum.
Denediklerim
1-)Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatmak ve UEFI ayarlarından giriş yapmak
2-)Bios pili anakartta yok cıvalı bios pili.
3-)Delete,F2,F8 çoğu tuşları deneyerek bilgisayarı yeniden başlattım herhangi bir sonuç alamadım.
Lütfen gereksiz yorum ve spam yapmayın. Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Anakart Modeli : ASUS ROG STRIX Z270-I Gaming Mini Board

bende exa320m gaming var bios pilim var 1dka dışarda tutunca sıfırlanıyor ben böyle hallettim mutlaka anakartın üzerinde cmos sıfırlama olucaktır ordan sıfırlaman lazım

asus anakartın bios tuşu del zaten ama ekranı direkt atlıyorsa üstteki arkadaşın dediği gibi pili çıkar biraz bekle o da olmaz ise çift ram kullanıyorsan birisini çıkar zaten ram değiştiği için seni asus otomatik biosa atar oradan istediğini yapar geri diğer rami takarsın

Bilgisayara bios sürümü yüklerken beta sürümünü kurdum ve normalde asus ekranı gelirken artık gelmeden direk windowsa bağlanıyor. Daha önce bu şekilde bir sorun yaşayan var mı var ise nasıl çözdünüz?
Herhangi bir şekilde biosa giriş yapamıyorum.
Denediklerim
1-)Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatmak ve UEFI ayarlarından giriş yapmak
2-)Bios pili anakartta yok cıvalı bios pili.
3-)Delete,F2,F8 çoğu tuşları deneyerek bilgisayarı yeniden başlattım herhangi bir sonuç alamadım.
Lütfen gereksiz yorum ve spam yapmayın. Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Anakart Modeli : ASUS ROG STRIX Z270-I Gaming Mini Board
hocam o direkt windwos gelme olayı fast boot seçeneğinden yapıyordu hatırladığım kadarıyla bios sıfırlamak için pil yok ise ufak kırmızı yada mavi bir parça olucak chıplere takılı çok ufak ama onu 2 soketten çıkararak pcnizi açıp kapamanız yada yada işlemcinizi söküp tekrar takmanız yada farklı bir ram kullanmanız yada ssd yada harddiski söküp pc yi başlatmanız sizi direkt biosa atıcaktır ordan biosu sıfırlayıp tekrar harddiskleri takınız olay tamam

Sorunu çözdüm arkadaşlar tavsiye veren herkese teşekkür ediyorum.
Ekran kartı ram çıkarıp tekrar takınca düzeldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt