vay a*7.000.00₺ tutarını aşan her türlü ödemenin banka aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi, çözüm olur mu düşünceleriniz nedir?
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Evet, anladığınız kadarıyla doğru yorumluyorsunuz nakit ödemelerin takibi dijital yollarla veya banka üzerinden yapılan ödemeler kadar kolay ve sistematik değil bu yüzden işletmeler veya bireyler tarafından yapılan nakit alışverişlerde ödemelerin kayıt altına alınması, izlenmesi ve raporlanması daha zor bu da vergi kaçırma, kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek için bir engelTam olarak anlamadım, elden satın alımlara bir engel olarak mı?
Yoksa kurumsal market zincirleri olmayan ve site açarak satış yapan. Yani trendyol, amazon gibi zincirlere dahil olmayan yerlerden satın alım yaptığımızda uygulanan ceza mı?
Anladığım kadarıyla nakit ödemelere karşın bir engel, nakit ödemelerin takibi yapılamadığı için.
10.000.00₺ ödeme yapacaksan eğer birisine gönderim amacını açıklamalar kısmında belirterek banka havale/eft özelliğini kullanman gerekli borç ise borç karşılığında bir mal veya hizmet aldıysan x hizmeti veyahut x ücreti şeklinde belirtmen gerekiyor ki vergi kaçırma gibi durumlar meydana gelmesin10 bin lira atsam birisine bu kayıt mı edilecek anlamadım ama
hocam bilmediğinden soruyorum eğer bir sakıncası yoksa misal diyorum x adlı kişi vergi kaçıyor kara para aklıyor ama acıklama koltuk odemesı diye geçse ginede geçirebilir yanlışım varsa düzeltebilir misin10.000.00₺ ödeme yapacaksan eğer birisine gönderim amacını açıklamalar kısmında belirterek banka havale/eft özelliğini kullanman gerekli borç ise borç karşılığında bir mal veya hizmet aldıysan x hizmeti veyahut x ücreti şeklinde belirtmen gerekiyor ki vergi kaçırma gibi durumlar meydana gelmesin
Estağfurullah benimde bilmediğim soruyu karşılayamayacağım sorular gelecektir bilmemek ayıp değil forumda ki dostlar yardımcı olacaklardır benim yanlış ifade ettiğim bir yorum var ise de düzeltsinler. X adlı kişi vergi kaçırıyor sen koltuk ödemesi açıklamalı bir tutar gönderdin ve bu arkadaşın pc ile ilgili ürünler sattığını düşünürsek denetleme de faturalar kontrol edilir, edilen ay/yıl içerisinde 6 koltuk satın almış 5 koltuk satmış 1 koltuk ise dükkanda yok 6 adet koltuk ücreti diye havale gelmiş bu koltuk nerede ya da neden fatura yok bunları denetler zaten maliye şahsi düşüncem bu vergi kara para aklama gibi şeylerin önüne geçemeyecek ama bir nebze de olsa azaltacaktır diye düşünüyorum.hocam bilmediğinden soruyorum eğer bir sakıncası yoksa misal diyorum x adlı kişi vergi kaçıyor kara para aklıyor ama acıklama koltuk odemesı diye geçse ginede geçirebilir yanlışım varsa düzeltebilir misin